Acasa Actualitate-InternaInvestigatii PÎCCJ: Cinci urmăriţi penal în dosarul fraudelor la referendum

PÎCCJ: Cinci urmăriţi penal în dosarul fraudelor la referendum

scris de Z.V.
2 afisari

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) au început cercetarea peentru fraude la referendum a cinci membri ai unei secţii de votare din Ovidiu (Constanţa).

PÎCCJ: Cinci urmăriţi penal în dosarul fraudelor la referendum

În comunicatul PÎCCJ, remis de Agerpres, se precizează că Veronica Popescu, Raluca Manuela Libu Cojocaru, Maria Petre, Elena Popa şi Mariana Popescu, membri ai biroului electoral al Secţiei de votare nr. 360 din Ovidiu, sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale prevăzută de art. 55 din Legea 3/2000.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, cu ocazia desfăşurării referendumului naţional din data de 29 iulie 2012, învinuiţii au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător unui număr de persoane care nu s-au prezentat la urne şi a căror semnătură a fost executată în fals, denaturând, în acest mod, realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral. Procurorii transmit că au derulat şi derulează cercetări faţă de membrii mai multor birouri electorale constituite pe raza judeţului Constanţa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult