Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Plan roşu de urgenţă. S-a răsturnat autocarul cu moldoveni

Plan roşu de urgenţă. S-a răsturnat autocarul cu moldoveni

scris de A.B.
2 afisari

Un numãr de 21 de cetăţeni moldoveni au fost transportaţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la spitalele din Deva şi Hunedoara, după ce autocarul cu care se îndreptau spre Italia s-a răsturnat pe marginea DN7, autorităţile activând planul roşu pentru urgenţă.

Un autocar în care erau 53 de persoane, cetăţeni moldoveni care mergea de la Chişinău spre Italia, s-a răstunat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe marginea DN7, între Orăştie şi Deva. Autorităţile au activat planul roşu de urgenţă, un număr de 21 de persoane fiind transportate la spitalele din Deva şi Hunedoara cu şapte ambulanţe, dintre care trei SMURD.

Pentru prima dată, în judeţul Hunedoara s-a activat planul roşu de urgenţă. Am trimis în zonă ambulanţe SMURD de la Deva, Simeria şi Hunedoara pentru a ajuta personalul sanitar de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara. Un numãr de 21 de victime au fost transportate la spitalele din Deva şi Hunedoara„, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţã (ISU) Hunedoara, lt. Anemona Doda.

Medicii spun că pacienţii sunt în stare stabilă.

‘Din fericire, nu sunt cazuri foarte grave. Pacienţii au fost directionaţi spre UPU Deva şi Hunedoara, urmând a fi reevaluţi şi trataţi. Pentru cei rămaşi la faţa locului s-a montat post medical în cazul în care este nevoie„, a declarat medicul Ovidiu Zamfiroiu, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara.

Pasagerii rămaşi la faţa locului, printre care şi doi copii sub cinci ani, au fost transportaţi cu un autobuz până la o sală de sport din Simeria, unde au rămas peste noapte.

Autocarul a rămas sub paza jandarmilor până la sosirea unui alt autovehicul în care au fost puse bagajele pentru ca pasagerii să-şi poată continua drumul spre Italia.

Pasagerii sunt toţi cetăţeni din Republica Moldova care se îndreptau spre Italia, la muncă.

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cauzele execte ale accidnetului care s-a produs în apropiere de localitatea hunedoreană Simeria, la intersecţia DN7 cu DN 66.

„Din primele cercetări se pare că evenimentul rutier s-a produs pe fondul nepăstrării distanţei în mers faţă de un autovehicul care circula în faţa acestui autocar. În moementul când autovehicul a frânat, autocarul a mers brusc pe dreapta, acolo unde s-a răstunat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult