Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Plutonul Secuiesc vrea sa-l schimbe pe Eminescu cu Attila

Plutonul Secuiesc vrea sa-l schimbe pe Eminescu cu Attila

scris de Ziua Veche
1 afisari

Membrii organizatiei extremiste din Plutonul Secuiesc al Batalionului Wass Albert al Garzii Maghiare vor sa schimbe numele strazii Mihai Eminescu din Miercurea Ciuc, in Attila. Liderul extremistilor, Csibi Barna, sustine pe blogul sau personal ca ei vor inainta propunerea consiliului local si ca au inceput sa stranga deja semnaturi pentru sustinerea initiativei. Profitand de imperfectiunile legii administratiei locale (Legea 215 din 2001 – n.r.), Csibi Barna aminteste faptul ca potrivit acesteia, cetatenii pot propune consiliilor locale sau judetene pe a caror raza domiciliaza, spre dezbatere, proiecte de hotarari. Capitolul VII, art. 109, alineatul 2, spune ca promovarea unui proiect de hotarare poate fi initiata de unul sau de mai multi cetateni cu drept de vot, daca acesta este sustinut prin semnaturi de cel putin 5% din populatia cu drept de vot a unitatii administrativ-teritoriale respective.

Astfel, potrivit calculelor liderului Garzii Maghiare, organizatia ar avea nevoie de semnaturile a aproximativ 1800 de cetateni pentru a promova un proiect care nu face alteceva decat sa alimenteze tensiunile din zona ori sa provoace dezbateri inutile intre populatia romaneasca si cea maghiara.

 Demersuri similare

Initiativa lui Csibi Barna nu este una singulara, o serie de alti reprezentanti ai extremistilor maghiari din Romania fiind interesati de schimbarea denumirilor romanesti ale strazilor, ca pas spre eliminarea elementelor romanesti din Ardeal. De exemplu, in anul 2007, organizatia Tineretului Maghiar Ardelean (EMI), a initiat o campanie de strangere de semanturi pentru a modifica denumirea Pietei Unirii din Oradea, in “Piata Szent Laszlo”. De asemenea, liderii EMI din Oradea, printre care si Nagy Jozsef Barna, au incercat sa propuna modificarea denumirilor unor strazi si chiar i-au solicitat sprijinul europarlamentarului Laszlo Tokes – cu prilejul deschiderii biroului sau din Oradea – pentru a prezenta Parlamentului European “neplacerile pe care le au maghiarii” din cauza ignorarii doleantelor lor de catre autoritatile locale. Recent, primaria municipiului Sfantu Gheorghe a amplasat in oras mai multe placute informative trilingve, ilegale, deoarece acestea sunt inscriptionate mai inatai in limba maghiara si abia apoi in limba romana si engleza. Potrivit site-ului covasnamedia.ro, in ciuda faptului ca prefectura judetului Covasna a transmis la finele saptamanii trecute o adresa catre toate primariile, prin care avertizeaza ca amplasarea unor placute indicatoare in care denumirile institutiilor sunt formulate inatai in limba maghiara si abia apoi in limba oficiala a statului este ilegala, Antal Arpad, primarul din Sfantu Gheorghe, este hotarat sa le pastreze. Arpad a precizat ca este vorba de mai multe indicatoare turistice in limbile maghiara, romana si engleza, realizate in urma unei donatii venite din partea unei persoane fizice, care a insistat ca limba maghiara sa figureze prima.

0 comentariu

Viorica Ianc 17-05-2010 - 15:59

Romanii pana in `89 au fost tinuti legati de
glie ca si canii legati cu lantul !
Romanii nu au avut libertatea de a se misca
peste granite ca si yugo lui Tito sau ungurii
lui Kadar !
Ori daca cineva spune, avand numai 30-40 de
ani ca nu se mai intoarce – poate fi probabil
peste 20 de ani ! Sau 10 !

alamar 17-05-2010 - 17:13

Articol bun, la subiect…

Acum astepatam partea a doua a erticolului…

Cu titlul : „Romania neiubita II…”

Dle Seran , abia astept sa citesc celalata jumatate a acestui articol scris de dta…

Cei care au parasit Romania, au fost patrioti si nationalisti , pana cand s-au lovit de subiectul: bani…

Ceilalati, mioritici ,ramasi in tara de bastina, mai patrioti si mai altruisti,au scris si pecetluit pasaportul diaporei romanesti…zilnic, luna ,de luna, an de an…

Cand ma refer la „ceilalti”, aceasta spre deosebire de dta , eu nu discriminez…eu includ si pe cei care au voatat in Romania post decembrista pe politicienii, care dta scrii ca au semnat aceste pasapoarte…

Ion 18-05-2010 - 01:35

Si cam ce-ai vrea, musiu? Sa tragem toti ca boii la remorca lui Basescu, Iliescu, Nastase? N-ai decat sa tragi tu, daca esti asa de patriot!

Liviu 18-05-2010 - 20:06

Nu de altceva dar cunosc mai multi care au plecat din tara din cu totul si cu totul alte motive decat saracia !!! Majoritatea celor care-i cunosc eu au plecat din tara asta din cauza ca erau nemultumiti de sistem, de conducere, de directia in care se indreptau lucrurile ! Sigur ca si aspectul material a avut un cuvant de spus insa primoridiale au fost motivele care le-am enumerat mai sus. Cunosc situatii in care au plecat unii care aici avea salarii de top, comparabile cu cele din occident !!!

Ne meritam cu toti soarta … Multi dintre noi platim pentru deciziile si felul in care au votat parintii nostrii, rudele noastre, apropiatii nostrii ! Scrieti ca pana si baba nu stiu care din cel mai amarat sat zice ca i-au plecat copii la un trai mai bun dar ce nu zice baba aceea este cum a votat si ce a determinat-o sa voteze in acel fel ! Ba mai mult decat atat in ziua votului s-a mobilizat si cu ultimile forte a mers sa voteze nenorocirea … Si a facut asta de fiecare data cand a votat !!! Asta-i democratia … Ca votul se poate manipula cu metode moderne, „de partid si de stat”, nu are nicio importanta !!!

Problema aici nu sunt de fapt „conducatorii” ci executantii !!! Zecile de magistrati care dau solutii aiurea si nu ii trage nimeni la raspundere, politistii care de fapt ii apara pe hoti de cetatenii cinstiti, medicii pusi pe capatuiala „ca asa-i sistemu’ „, profesorii care au ajuns otrepele oricui: politicieni, parinti si chiar elevi, functionarii publici care se poarta ca pe mosiile lor si fac ce vor ei s.a.m.d. Este in nenorocit de spirit al slugii smechere care face „regulile” pe „mosia lui” si care linge la greu in ideea ca sa chinuiasca si el la randul lui pe unul mai mic in grad … Cand acest „spirit” va disparea si cand se va incepe promovarea valorii adevarate atunci aici chiar ca va fi raiul de pe pamant !!! Numai ca asa ceva nu prea se poate si nenorocita de cutuma merge mai departe …

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult