Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Poliţiştii cred că au găsit craniul Elodiei

Poliţiştii cred că au găsit craniul Elodiei

scris de Ziua Veche
4 afisari

Craniul descoperit pe malul Râului Olt, despre care se presupune că ar fi al avocatei braşovene Elodia Ghinescu, dispărută în vara anului 2007, a fost trimis pentru investigaţii la Laboratorul de Medicină Legală din Cluj.


Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Andrea Buzsi, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că pe data de 12 iunie craniul a fost descoperit pe malul Râului Olt, în apropierea Vămii Sfântu Gheorghe, la circa 800 de metri de DN 12, informează Agerpres. Potrivit acesteia, din investigaţiile efectuate până acum de specialiştii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Covasna rezultă că ar fi vorba despre craniul unei femei cu vârsta cuprinsă între 30 şi 40 de ani. Ca semne particulare, legiştii au consemnat o fractură craniană închisă în partea dreaptă, ceea ce înseamnă că persoana decedată ar fi avut capul spart în urmă cu mai mulţi ani. Andrea Buzsi a adăugat că la faţa locului nu s-au găsit alte indicii, însă craniul prezenta urme de creier şi a fost trimis pentru investigaţii complexe la Cluj, unde se va face şi un test ADN.

Craniul are o vechime de aproximativ doi ani, prin urmare ar putea corespunde cu perioada dispariţiei Elodiei Ghinescu, dar noi nu ne putem pronunţa cu certitudine asupra acestui lucru, ci specialiştii de la Medicină Legală”, a declarat Andrea Buzsi.

Aceasta a mai adăugat că nici în judeţul Covasna şi nici în judeţul limitrof Harghita nu a fost dată dispărută în ultimii doi ani vreo persoană ale cărei caracteristici să corespundă cu cele indicate de craniul descoperit pe malul Râului Olt. Avocata Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007, iar principalul suspect în acest caz este soţul ei, poliţistul Cristian Cioacă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult