Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Politia executa Foc de Artificii

Politia executa Foc de Artificii

scris de M.A.
3 afisari

În perioada 15 noiembrie 2010 – 14 ianuarie 2011 are loc la nivel naţional acţiunea ,,FOC DE ARTIFICII”, care urmăreşte verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice, în timpul sărbătorilor de iarnă. De la declanşarea acţiunii, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru 173 de persoane suspectate de efectuarea de operaţiuni ilegale cu articole pirotehnice şi au confiscat peste 900.000 de astfel de obiecte, anunţă Poliţia Română.

Scopul acţiunii naţionale este creşterea siguranţei cetăţeanului prin activităţile de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă. Pentru îndeplinirea obiectivelor acţiunii, structurile de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi cele de ordine publică acţioneză împreună cu specialişti din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Inspectoratele Teritoriale de Muncă.


De la declanşarea acţiunii până în prezent, poliţiştii au efectuat 1081 de controale, dintre care 418 la societăţi comerciale autorizate să efectueze operaţiuni cu articole pirotehnice. În urma activităţilor întreprinse, poliţiştii au constatat 163 de infracţiuni (cu 276% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut), pentru săvârşirea cărora sunt cercetate 173 de persoane (cu 279% mai mult decât în aceeaşi perioada a anului trecut). De asemenea, pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 23 de sacţiuni contravenţionale. Pe parcursul acţiunii poliţiştii structurilor de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au confiscat 902.028 de obiecte pirotehnice, în valoare de circa 350.000 lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult