Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Poliţia româno-maghiară. Episodul 2

Poliţia româno-maghiară. Episodul 2

scris de M.A.
3 afisari

Poliţiştii arădeni şi omologii lor din Ungaria se pregătesc să desfăşoare acţiuni comune, în perioada Sarbătorilor Pascale.

Politisti maghiari si romani (analogtv.ro)

Politisti maghiari si romani (foto: analogtv.ro)

În baza propunerilor bilaterale făcute de către cele două părţi, cu prilejul vizitelor de lucru, la începutul acestui an, în perioada Sărbătorilor Pascale se vor desfăşura acţiuni „în oglindă” la care vor participa poliţiştii arădeni şi din judeţele Bekes şi Csongrad. Poliţiştii din Arad şi cei maghiari vor desfăşura controale în acelaşi interval orar în zonele de trecere a frontierei pentru asigurarea fluidizării traficului şi pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice. De asemenea, în cadrul întâlnirilor bilaterale avute de către conducerile poliţiei arădene şi maghiare au fost făcute propuneri de continuare în acest an şi a acţiunilor comune cu echipaje mixte pe linie de poliţie rutieră, derulate sub egiga Tispol şi desfăşurarea, în sezonul estival, a schimburilor de experienţă între poliţiştii români şi maghiari din cadrul formaţiunilor de poliţie rutieră şi de ordine publică.

În intervalul 12 decembrie 2010 – 10 ianuarie 2011., pe raza judeţelor Bihor şi Hajdu Bihar, din Ungaria, au fost desfăşurate patru acţiuni simultane care au vizat siguranţa tuturor participanţilor la traficul rutier, prevenirea şi combaterea faptelor de natură antisocială, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, dar, în special, compatibilizarea modului de acţiune a reprezentanţilor celor două instituţii de aplicare a legii din euroregiunea BihorHajdu Bihar, în perspectiva unei bune cooperări în lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult