Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Polițiști cercetați disciplinar în cazul fetei moarte în urma unei supradoze la Dumbrava Roșie

Polițiști cercetați disciplinar în cazul fetei moarte în urma unei supradoze la Dumbrava Roșie

scris de D.P.
438 Afisari

Cercetările în cazul Sharei Ionăşchiţă, adolescenta care a sfârşit prematur, la vârsta de doar 16 ani, în locuinţa unui tânăr din comuna Dumbrava Roşie, foarte aproape de Piatra Neamţ, au luat o altă turnură, ancheta vizându-i acum şi pe şase poliţişti nemţeni, care au ajuns primii la locul tragediei, în fatidica noapte de 30/31 iulie 2023.

Shara Ionăşchiţă

Se complică dosarul morții adolescentei de 16 ani, din București, ucisă de o supradoză în casa unui amic de ocazie din Dumbrava Roșie. La mai bine de două luni de la incidentul șocant, Ministerul Afacerilor Interne anunță că 6 lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Neamț sunt cercetați disciplinar. Totul în urma unor verificări efectuate de Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne. Acțiunea a avut loc în perioada 11-15 septembrie, a vizat IPJ Neamț, mai exact modul de acțiune al polițiștilor, în cazul adolescenței decedate în condiții suspecte.

Verificările au avut ca obiect stabilirea modalității de sesizare și raportare a evenimentului, modul de intervenție și activitățile desfășurate de primii polițiști sosiți la fața locului, inclusiv asigurarea, conservarea și ridicarea mijloacelor materiale de probă, precum și măsurile dispuse.

În urma verificărilor, a fost dispusă măsura cercetării disciplinare față de șase lucrători de poliție din cadrul IPJ Neamț, pentru abaterea de neglijență manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispozițiilor primite de la șefii ierarhici sau de la autoritățile anume abilitate de lege, prevăzută de articolul 57, litera b) din Legea 360/2002 privind Statutul Polițistului, cu modificările și completările ulterioare”, conform Ministerului Afacerilor Interne. De menționat este faptul că rezultatele acestor verificări au fost „înaintate DIICOT – Serviciul Teritorial Neamț, pentru a dispune, potrivit competențelor”, se mai arată în comunicatul MAI.

Textul invocat, articolul 57, din Legea 360/2002 privind Statutul Polițistului prevede că sunt abateri disciplinare, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni, următoarele fapte săvârșite de polițist, comisă cu vinovăție: lit b)-neglijenţa manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege.

Reamintim că adolescenta de 16 ani, din București, a venit la Piatra Neamț pentru o conferință MUN ( Piatra Neamț- Model United Nations, organizat de elevi foști sau actuali ai Colegiului Național ”Petru Rares” ) și a decedat în condiții suspecte în casa unui tânăr de 19 ani, din Dumbrava Roșie, în noaptea de 30/31 iulie. Mama băiatului a fost cea care a solicitat ajutor la numărul unic de urgență 112, dar fata nu a mai putut fi salvată. Necropsia a stabilit că decesul a fost cauzat de o supradoză de stupefiante.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS