Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Poliţistul mort în accident însoţea coloana lui Gabriel Oprea (comunicat oficial)

Poliţistul mort în accident însoţea coloana lui Gabriel Oprea (comunicat oficial)

scris de C.F.V.
7 afisari

Poliţia Capitalei a anunţat, oficial, că Bogdan Cosmin Gigină, poliţistul care a murit în misiune după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea.

Bogdan Cosmin GiginăReprezentanții Poliției susțin că vicepremierul  l-a sunat pe Raed Arafat, pentru a solicita intervenția de urgență a medicilor. 

Vă prezentăm comunicatul de presă primit din partea Poliţiei Capitalei:

„Polițistul se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în municipiul Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranță, a unei coloane oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic.

Coloana oficială a viceprim–ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, de care demnitarul beneficia in condițiile legii, se deplasa cu o viteză adaptată la condițiile meteo și de trafic existente, pe traseul Băneasa – P-ța. Presei Libere – Arcul de Triumf – P-ța. Charles de Gaulle – P-ța. Victoriei – Bd. Uranus – Str. Știrbei Vodă, dupa ce acesta participase la o activitate în cadrul unei instituții din domeniul securității și ordinii publice.

Imediat după producerea accidentului, coloana oficială s-a oprit la fața locului și au fost dispuse măsuri pentru mobilizarea echipajelor medicale în vederea acordării primului-ajutor, polițistul fiind transportat la Spitalul Universitar de Urgență București. Ministrul afacerilor interne a comunicat cu secretarul de stat Raed Arafat si cu ceilalti decidenți din conducerea MAI, pentru intervenția de urgență a echipajelor SMURD și informarea permenentă în legatura cu evolutia situatiei. S-a ținut legatura cu echipajele SMURD si cu Spitalul Universitar, iar ministrul de interne a fost permanent informat.

La locul producerii accidentului existau elemente de semnalizare a lucrării, dar cu privire la modul în care erau amplasate, dacă respectau sau nu normativele legale, urmează a se stabili pe parcursul anchetei aflate în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Menționăm că toate circumstanţele producerii accidentului fac în prezent obiectul unui dosar penal, aflat în competența procurorilor.

Întregul colectiv al Poliției Capitalei este alături de familia colegului nostru, fiind profund îndurerat de tragicul eveniment.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult