Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Pompierii au reuşit să stingă focul de la Moara lui Assan

Pompierii au reuşit să stingă focul de la Moara lui Assan

scris de M.I.
4 afisari

Incendiul de la Moara lui Assan din Bucureşti a fost stins, vineri seară, însă două autospeciale de pompieri au rămas în zonă, pentru supraveghere, a declarat  purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti (ISU), Daniel Vasile.

Incendiul de la Moara lui Assan a fost stins si cu ajutorul unui elicopter

Focul a fost lichidat în totalitate la 18.30„, a precizat Vasile. Intervenţia pompierilor la incendiul izbucnit joi la Moara lui Assan a durat, astfel, peste 28 de ore. Stingerea focului a fost îngreunată de faptul că grinzile acoperişului de la clădirea cuprinsă de flăcări, fiind tratate chimic cu uleiuri şi vopsele, au favorizat propagarea focului şi au întreţinut arderea. Pompierii au cerut, joi după-amiază, intervenţia unui elicopter pentru stingerea incendiului, întrucât flăcările înalte de trei metri erau în interiorul clădirii, pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi, a declarat pentru Mediafax  purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti. Daniel Vasile a precizat că este pentru prima dată când ISU a solicitat intervenţia unui elicopter pentru stingerea unui incendiu în Bucureşti.

Moara lui Assan a fost cuprinsă de flăcări şi în mai 2008. Fosta fabrică de pâine din ansamblul Moara lui Assan a ars în noaptea de 13 spre 14 mai 2008, iar pentru stingerea focului a fost nevoie de intervenţia a 80 de pompieri. Nu au existat victime, iar autorităţile au anunţat că fac investigaţiile pentru a determina cauza incendiului, însă nu s-a comunicat nicio concluzie a acestora.

Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) susţinea, prin secretarul general Virgil Niţulescu, că a declanşat propria anchetă în acest caz. „Am trimis la faţa locului o echipă formată din reprezentanţi ai Direcţiei pentru Cultură a Municipiului Bucureşti, care va evalua situaţia. Din fericire, nu a ars partea cea mai valoroasă a monumentului, dar asta nu este o consolare. Sunt mai multe clădiri în cadrul Morii lui Assan şi a ars o clădire secundară„, a spus Niţulescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult