Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Ponta l-a trimis pe Ministrul Culturii la Parchet

Ponta l-a trimis pe Ministrul Culturii la Parchet

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Victor Ponta i-a cerut lui Mircea Diaconu să se prezinte la Parchetul General pentru audieri în cazul în care este acuzat de conflict de interese în urma unei sesizări înaintate Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Mircea Diaconu a fost trimis la parchet de premierul Victor Ponta

După şedinţa interguvernamentală de joi, organizată la invitaţia ministerului Justiţiei, pentru implementarea strategiei naţionale anticorupţie, Ministrul Culturii, Mircea Diaconu a anunţat că se va prezenta la Parchetul General, unde potrivit mediafax, a fost convocat în legătură cu dosarul de conflict de interese, în care este cercetat pentreu 3 infracţiuni. Premierul Victor Ponta a afirmat referitor la situaţia lui Diaconu, că l-a trimis pe acesta la procurori în momentul în care a aflat că a fost citat de aceştia, joi.

Urmărirea penală faţă de Mircea Diaconu a fost începută în ianuarie de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au declanşat. Mircea Diaconu spunea în 10 ianuarie, că în cazul sesizării ANI privind cercetarea lui pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, în opinia sa chiar ar exista o problemă, arătând că a micşorat veniturile soţiei sale „destul de mult”.

Senatorul liberal, Mircea Diaconu, este acuzat de conflict de interese şi abuz în serviciu pentru că ar fi favorizat numirea soţiei sale în funcţia de regizor la Teatrul „C.I Nottara”. În opinia lui Mircea Diaconu singura problemă în acest caz ar fi faptul că i-ar fi micşorat „destul de mult” salariul soţiei sale, Maria Diana Diaconu.

Potrivit ANI, în 8 august 2007, Maria Diana Diaconu, în calitate de salariat al Teatrului “C.I. Nottara”, a solicitat conducerii teatrului acordul cu privire la participarea, în data de 13 august 2007, la concursul pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic. Cererea sa a fost aprobată de către directorul Teatrului “C.I. Nottara”, Mircea Diaconu, deşi nu îndeplinea condiţiile înscrise în fişa postului de regizor artistic, de minim un an experienţă în domeniul regiei, Diana Diaconu având la acea dată numai două luni de la absolvirea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” din Bucureşti, Secţia “Artele Spectacolului de teatru (regie de teatru)”.

De asemenea, Mircea Diaconu se află într-un litigiu cu ANI, care a constatat incompatibilitatea între calitatea sa de senator şi cea de director al Teatrului Nottara din Bucureşti, funcţie la care a reununţat. Litigiul cu ANI a pornit după ce, în 27 ianuarie 2011, inspectorii de integritate au constatat că senatorul PNL Mircea Diaconu este în incompatibilitate din 2008, el fiind atât parlamentar, cât şi director-manager al Teatrului Nottara. Preşedintele ANI, Horia Georgescu, a declarat, marţi noapte, agenţiei  Mediafax, că Diaconu se află încă în proces cu ANI pe tema incompatibilităţii acestuia, următorul termen al procesului urmând să aibă loc la instanţa supremă în această lună.

2 comentarii

Pribeagul 31-05-2012 - 18:26

Corect.
Sa-l trimita si pe Nastase la… manastire.

Ar avea si el de jucat un rol… s-ar duce lumea buluc la… calugarul Nastase. 🙂

Mai Nastase, apreciez mult nivelul tau de cunoastere, dar daca ai folosit in scopuri electorale banii Inspectoratului de Stat in Constructii, du-te la manastire! Nu avem nevoie la conducerea tarii de „personalitati” care una propovaduiesc si alta fac.

Vrem in conducerea tarii oameni cinstiti, care inteleg situatia si problemele tarii, actioneaza pentru rezolvarea lor, nu niste nenorociti care-si creaza bunastarea conectindu-se la seva tarii, vlaguind tara.

Pricepe odata, acei care procedeaza ca tine, vor sfirsi plimbindu-se la tribunale si in ultima instanta vor ajunge la manastire.

http://www.youtube.com/watch?v=o2V3hcB8dwI

Dle Nastase, iti place Nelu?

ancuta 31-05-2012 - 21:47

Guvern penal

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult