Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Ponta nu a plagiat tehnic,dar există “unele deficienţe”

Ponta nu a plagiat tehnic,dar există “unele deficienţe”

scris de P.C.R.
2 afisari

Teza de doctorat susţinută în anul 2003 de Victor Ponta nu este plagiat, respectă cerinţele academice din acea perioadă şi are un conţinut “relevant pentru tema aleasă”, a decis o comisie tehnică a Consiliului Naţional de Etică.

ponta_nastase_anaf

Adrian Nastase a fost conducatorul de doctorat al lui Victor Ponta

Comisia arată că Victor Ponta a avut aport ştiinţific comparabil cu alte teze de doctorat susţinute la acea vreme. ‘În urma analizelor efectuate s-a constatat ca procedurile în urma cărora domnul Victor Ponta a obţinut titlul de doctor în ştiinţe juridice au fost în acord cu legislaţia în vigoare în 2003 şi nu se poate susţine calificarea de plagiat. Raportul comisiei independente relevă următoarele: teza de doctorat elaborată de domnul Victor Ponta şi susţinută public în anul 2003 respectă cerinţele academice din acea perioadă şi este comparabilă din punct de vedere al acestor cerinţe cu alte teze de doctorat susţinute în acea perioadă’, se arată în raportul comisiei tehnice.
Totodată, raportul arată că teza de doctorat are un titlu ‘clar, dezvoltat corespunzător’ pe parcursul lucrării, tema tezei de doctorat este ‘în domeniul de preocupărilor academice ale doctorandului şi conducătorului de doctorat‘, teza de doctorat este clar structurată, are un plan de cercetare ‘coerent, metodologia este în concordanţă cu normele şi practicile din domeniul ştiinţelor juridice la acea dată’.
Comisia tehnică arată că cercetarea, aşa cum rezultă din referatele comisiilor de susţinere, prezintă elemente de ‘noutate şi cuprinde analize pertinente, bibliografia utilizată de autor este menţionată la sfârşitul lucrării’. De asemenea, Comisia tehnică a CNE precizează însă că există ‘unele deficienţe’ în ceea ce priveşte trimiterile bibliografice în interiorul capitolelor, însă ‘nu se poate aprecia că doctorandul Victor Ponta şi-ar fi însuşit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu-i aparţineau şi le-ar fi prezentat drept contribuţii personale originale’.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a explicat, luni seară, într-o declaraţie acordată Agerpres, că această comisie tehnică a Consiliului Naţional de Etică a fost formată din specialişti în drept. ‘Consiliul Naţional de Etică nu este compus din jurişti şi atunci au decis să facă o comisie din profesori din domeniul ştiinţelor juridice şi să ceară un raport tehnic în domeniul respectiv’, a afirmat ministrul Educaţiei.
Ecaterina Andronescu a precizat că CNE este, potrivit Legii Educaţiei Naţionale, singura instituţie abilitată să facă evaluarea pentru toţi demnitarii.
‘Nu ştiu când se întâlneşte Consiliul Naţional de Etică, nu ştiam de comisie şi nici de raportul Comisiei tehnice. Vreau să îi las să decidă şi să nu mă amestec. Nu am citit raportul Comisiei tehnice. Concluziile care mi s-au părut importante (prezentate într-o emisiune la România TV – n.r.) sunt acelea că i se poate reproşa (lui Victor Ponta) faptul că bibliografia nu este redactată corect, dar nu poate fi pus sub acuzaţie de plagiat‘, a afirmat Andronescu.

9 comentarii

Mihu 17-07-2012 - 11:18

Pai bibliografia este corect redactata si anume numai in cazul cand :numele autorului, anul aparitiei publicatiei citate ,nr paginii ce include pasajul citat , este trecut subt forma unei note de subsol(footnote) in partea din stanga jos a paginii atunci cand se citeaza publicatii stintifice sau literare,autori de lucrari stintiifice sau literare,maxime celebre etc(chiar si atunci cand se citeaza legi se da ca nota de subsol publicatia,editura,autorii,anul).Bibliografia se trece oricum obligatoriu la sfarsitul oricarei teze sau lucrari stintifice!Orice abatere de la aceste reguli este considerata plagiat!Cel putin in tarile cu sisteme de educatie care se respecta…

un crestin 17-07-2012 - 15:12

Cand am citit prima data „comisie tehnica” am crezut ca-i de la politehnica. Dar nu, o comisie de la politehnica nu putea numara stramb…

un crestin 17-07-2012 - 15:22

Imi vin acum in minte versurile cantarii lui Bob Dylan din perioada lui crestina:

TREBUIE SA SLUJESTI CUIVA

Poti fi ambasadorul Angliei sau Frantei
Poate ca-ti place aventura
Poate ca-ti place dansul
Poate ca esti cel mai mare campion de box al lumii
Poate ca esti cineva important cu nenumarate decoratii

Dar trebuie sa slujesti cuiva
Chiar asa, trebuie sa ai un stapan
Fie diavolul
Fie Dumnezeu
Dar trebuie sa slujesti cuiva.

ps. Cui credeti ca a slujit comisia tehnica care a dat verdictul „Ponta nu a plagiat tehnic” ?

urbos 17-07-2012 - 16:20

N-a plagiat ma animalule.

un crestin 18-07-2012 - 07:52

Uite, chiar acum il plagiezi pe domnul Iliescu cu „ma animalule”.

Da multi sunteti !

Ciu Huhu 17-07-2012 - 16:27

Bob Dylan e ji dan asta spune totul!

H2SO4 18-07-2012 - 00:19

Baaah schizofrenicule!! BDylan e un artist celebru – nu conteaza daca este evreu sau islamist ca virgula Cat Stevens…. nu inteleg cum dai cu capatzina in gard non-stop !!

un crestin 18-07-2012 - 08:07

Hai Acidutzule sa- l imbucuram cu o autohtona pe antisemit:

„Cand voi veni ca sa te iau de la servici
Sa iesi zambind in calea meSi-asa sa-mi zici::
Tra-la-la-la-la !”

Autorul este din ” noul val”.

jan dinu 17-07-2012 - 18:41

———- NEWS———
Ponta a plagiat shi acum e in rahat !!
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult