Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Ponta vrea şefi noi la Poliţie

Ponta vrea şefi noi la Poliţie

scris de A.B.
1 afisari

Victor Ponta i-a cerut ministrului de Interne, Ioan Rus, să prezinte miercuri, în şedinţa de Guvern, un raport privind urmăriţii general, el precizând că vor fi făcute schimbări de conducere şi de sistem la nivelul Poliţiei dacă va fi cazul. 

ponta si rus

foto: stirileprotv.ro

„Am discutat cu ministrul de Interne şi am înţeles că sunt şanse considerabile ca cel de-al doilea dintre fraţii Cămătaru să fie prins. Mai mult, ca lecţie de învăţat, voi cere ministrului de Interne să-mi prezinte un raport foarte clar cu ce se întâmplă cu aceşti urmăriţi general”, a declarat, pentru Mediafa, Victor Ponta.

El şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că nu e normal să ştim că sunt atât de mulţi urmăriţi în libertate.

„Dacă e cazul, facem schimbări şi de conducere, şi de sistem în Poliţie, pentru că cei care sunt daţi în urmărire chiar trebuie prinşi, nu trebuie să fie doar trecuţi într-un computer acolo şi să nu se preocupe nimeni de ei”, a spus Ponta.

Ponta a spus că nu ştie deocamdată cine este de vină pentru situaţia existentă în ceea ce priveşte urmăriţii generali, dar a dat asigurări că vor fi luate măsurile necesare.

Întrebat dacă vor fi daţi afară şefii din Poliţie, Ponta a răspuns afirmativ, subliniind că acest lucru se va întâmpla dacă aceştia sunt vinovaţi de situaţia existentă.

„Dacă e nevoie de schimbări, facem toate schimbările necesare, dar nici nu sunt de principiu – primul lucru – îl dau pe un om afară până nu văd dacă are sau nu vreo vină. Am lucrat cu acest gen de activităţi acum 12 ani şi nu pot să spun că ştiu acum toate detaliile. Sigur că vom lua măsuri dacă sunt necesare”, a spus Ponta.

Sile Cămătaru, pe numele căruia s-a dat mandat de urmărire internaţională, a fost prins în Germania de poliţiştii locali, la un filtru în trafic organizat pe autostrada Passau – Frankurt, au anunţat, duminică, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Purtătorul de cuvînt al IGPR, Marius Tache, a mai spus că fratele lui Sile Cămătaru, Nuţu, este dat, şi el, în urmărire internaţională, însă nu a fost localizat deocamdată. Potrivit IGPR, nu există informaţii că Nuţu Cămătaru ar fi plecat din România.

Fraţii Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi drept Nuţu şi Sile Cămătaru, au fost daţi mai întâi în urmărire naţională, după ce poliţiştii nu i-au găsit la domiciliu, vineri seară, pentru aplicarea mandatelor de executare a condamnărilor definitive.

Cei au fost condamnaţi, vineri, de instanţa supremă, printr-o decizie definitivă, la şase şi, respectiv, 13 ani de închisoare, judecătorii menţinând, în cazul celor doi, sentinţa din faza inferioară a procesului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult