Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Posibile disponibilizari in Politie si Jandarmerie

Posibile disponibilizari in Politie si Jandarmerie

scris de M.A.
3 afisari

Poliţia şi Jandarmeria ar putea suferi disponibilizări de personal, în urma reorganizărilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor, a declarat, joi, ministrul Traian Igaş, după ce a participat la şedinţa comsiilor reunite de administraţie publică ale Parlamentului, pe marginea bugetului de stat. Întrebat dacă vor fi disponibilizaţi şi angajaţi ai Poliţiei şi Jandarmeriei, ministrul a răspuns: „Este posibil”. În context, el a subliniat că prin reorganizarea MAI se urmăreşte concentrarea efectivelor de poliţişti „pe stradă”.

„În principal, vreau să văd poliţistul mult mai mult prezent în stradă, pentru că cetăţeanul de acest lucru are nevoie – să simtă că este protejat, iar poliţistul să nu se mai ascundă prin birouri, aşa cum se întâmplă în moment de faţă”, a afirmat Igaş, care a susţinut acelaşi lucru şi în faţa senatorilor şi deputaţilor din comisii, transmite Agerpres. De asemenea, ministrul de Interne şi-a exprimat speranţa ca până la finalul acestui an să se încheie evaluările privind restructurarea MAI. „Suntem într-un moment în care încă facem evaluări, suntem pe final. Sper ca până la sfârşitul anului aceste evaluări să fie definitivate, iar în momentul în care vor fi definitivate, vom anunţa public. Facem evaluări în ceea ce priveşte reorganizarea, realocarea unor angajaţi din cadrul MAI şi este posibil să avem şi oameni care vor trebui să plece din sistem”, a menţionat Traian Igaş.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult