Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Poşta Română are trei dosare noi la DNA

Poşta Română are trei dosare noi la DNA

scris de P.C.R.
11 afisari

Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a finalizat controlul la Compania Naţională Poşta Română, efectuat în urma procedurii de supraveghere iniţiată la cererea DNA, aplicând un avertisment şi amenzi totale în cuantum de 60.000 de lei.

Poşta Română are trei dosare noi la DNA

În plus, DNA a primit o copie a raportului întocmit la finalizarea controlului, fiind, de altfel, singura instituţie căreia i-a fost trimis acest document.  Potrivit vicepreşedintelui ANRMAP, Mircea Fechet, citat de Agerpres, controlul efectuat de instituţia pe care o reprezintă a vizat trei contracte de achiziţie publică atribuite de Poşta Română în perioada octombrie 2008 – septembrie 2011. Acesta a explicat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că cele trei contracte au făcut obiectul controlului în urma unor sesizări venite de la DNA. ‘Analizăm de fiecare dată acele contracte pentru care primim sesizări de la DNA, Parchet sau de la Curtea de Conturi’, a precizat Fechet, cu ocazia unei conferinţe de presă.
Primul contract supus controlului a fost încheiat în 2008, care a avut ca obiect servicii de întreţinere şi reparaţii pentru 28 de maşini de francat (cele care aplică timbrul pe plicul poştal) şi 24 de maşini de obliterat (cele care ştampilează respectivul plic). Valoarea atribuită acestui contract de achiziţie este 9,72 milioane de lei, fără TVA, acesta fiind atribuit prin negociere fără licitaţie.
Cel de-al doilea contract, cu o valoare de circa 28,585 milioane de lei, fără TVA, respectiv 6,7 milioane de euro, întocmit în 2010, se referă la o aplicaţie informatică pentru achiziţie de date, evidenţa şi gestiunea fondurilor din taxe poştale aplicate de echipamentele de francat şi ştampilat.Prin acest contract s-au achiziţionat, pe lângă aplicaţia informatică, şi calculatoare, licenţe şi alte maşini de francat şi ştampilat. Şi în acest caz, contractul s-a atribuit fără licitaţie publică.
Cel de-al treilea contract verificat de ANRMAP a fost încheiat în 2011, având ca obiect servicii de întreţinere, reparaţii şi consumabile. Valoarea contractului a fost de 1,3 milioane de lei, fără TVA şi a fost atribuit prin licitaţie deschisă, la care au participat doi ofertanţi.
Controlul ANRMAP la Poşta Română a început la sfârşitul lunii august şi a fost finalizat pe 6 decembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult