Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Povestea “sinuciderii” lui Năstase spusă de un martor-poliţist

Povestea “sinuciderii” lui Năstase spusă de un martor-poliţist

scris de C.P.
15 afisari

Ofiţerul Marian Toma, de la Biroul Urmăriri, unul dintre poliţiştii trimişi, în iunie 2012, la locuinţa lui Adrian Năstase după condamnarea fostului premier în dosarul „Trofeul calităţii”, a dat vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o declaraţie de martor în dosarul în care medicul Şerban Brădişteanu este judecat pentru că ar fi încercat tergiversarea punerii în executare a deciziei instanţei.

adrian nastaseMarian Toma le-a spus judecătorilor că se afla la parterul locuinţei lui Adrian Năstase atunci când acesta a încercat să se sinucidă.

„Eu eram jos şi a venit la un moment dat fiu-su să ne spună că ta-su a încercat să se împuşte. Eu atunci am urcat să văd ce e sus. Vă daţi seama, când am auzit că s-a împuşcat, am crezut că-l găsesc pe Năstase cu jumate de cap”, a spus ofiţerul Marian Toma.

Acesta a declarat că, atunci când a intrat în camera respectivă, l-a găsit pe colegul său Nicolae Costea la aproximativ trei-patru metri de Năstase, iar pe fostul premier încătuşat şi cu sânge în zona gâtului.

„Când am intrat, am văzut că Adrian Năstase era în fundul încăperii, pe o canapea, încătuşat şi cu ceva sânge la gât. Costea era la trei-patru metri de el, se uita la el. M-am dus la Năstase, era cooperant şi lucid, vă daţi seama că eram eu mai agitat decât el. M-am dus aşa la el, m-am uitat un pic şi l-am întrebat: «Cu ce aţi tras, calibru mic, 5 mm?». El a spus: «Am tras cu 9 mm»”, a arătat Marian Toma.

Ofiţerul a mai spus că în acel moment i-a scos lui Năstase cătuşele, i-a dat jos ceasul de la mână şi i l-a dat fiului acestuia.

„Fiind rănit, mi-era să nu se rănească şi mai tare. Vă daţi seama, acolo curgea sânge. Eu m-am dus imediat şi am chemat Salvarea”, a adăugat Toma.

Poliţistul a mai spus că, împreună cu un coleg, a mers cu ambulanţa la Spitalul Floreasca.

„Acolo s-a adunat o grămadă de lume, o grămadă de medici şi între ăştia era şi Brădişteanu, şi Lascăr, că-i ştiu eu, că i-am tot văzut la televizor”, a adăugat Toma.

Ofiţerul a arătat că personalul spitalului nu le-a permis accesul în salonul în care se afla Adrian Năstase, motivat de faptul că acolo era „un mediu septic”, dar că li s-a sugerat să-l urmărească pe Năstase de pe monitoarele aflate într-un birou din incinta spitalului. Poliţiştii au refuzat la acel moment, pe motiv că nu puteau părăsi locul în vederea deplasării într-o cameră a spitalului.

Judecătorii l-au audiat vineri şi pe Gheorghe Dumitru, directorul general adjunct al Poliţiei Capitalei în iunie 2012, în prezent directorul Direcţiei Logistică din Poliţia Română.

Procesul medicului Brădişteanu se va relua în 29 ianuarie, cu audierea altor martori, printre care şi Viorel Vasile, fost director al Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române, în prezent adjunct al şefului Poliţiei Române.

Medicul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Floreasca, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 6 decembrie 2012, iar judecarea cauzei a început în 20 martie.

31 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-12-2013 - 18:15

In Haiti pe timpul lui Papa Doc, Duvalier, politia personala cunoscuta sub denumirea „Ton TON -Mouton” era mai ,,EFICIENTA” !

Mergeau direct in spitale si ASASINAU medici -chirurgi , in timpul operatiilor !

Era interzisa asistenta medicala pentru cei care erau considerati , potrivnici

DICTATORULUI , Papa DOC , Duvalier!

Ce se intampla astazi in Romania , incepe sa semene cu REPUBLICA Haiti, in urma cu 40-50 de ani !

Un MEDIC ca si DL. DOCTOR BRADISTEANU trebuie ELIMINAT ?

CIUMATU DRAQ , REMEMBER DOCTOR ARAFAT !

Mircea 13-12-2013 - 18:43

Tonton Macoute

salut 13-12-2013 - 18:54

Asta numesc eu un „smart-ass” (cur destept). Nu are nimic de zis la subiect, dar se baga si el, de parca daca militiile alea haitiene se numeau Pompom Marunte si nu Tonton Macoute ar fi facut vreo diferenta.
I-a stricat postarea tiganului care chiar a introdus o idee noua in discutie.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-12-2013 - 19:08

@ saliut-saliut (LustruyToRR)

A sucombat cumva PRO pa GANDISTU de Cluj,

Si , nu am fost …ANUNTzatzi !? !

Urmasu lui VOLCOV (autorul MANUALULUI PROPAGANDISTULUI)

Si apare si UnALt , homuncul , deranjat de

Lipsa in VIITORUL apropiat a FLATULENTELOR

cu INCONTINENTza , a…hentaqiorpeckului!

Mirciulica, tine aproape !

UnUL 13-12-2013 - 20:51

Domnule Mircea, degeaba încerci să-l înveți ceva pe Parpanghel, el e ca Bourbonii : nu uită și nu învață nimic. Nu uită prostiile pe care le-a învățat în „junețe”, și nu învață nimic, oricât încerci să îi corectezi greșelile (fie chiar și cu bunăvoință). Cum am spus nu o dată, prostia nu e desăvârșită dacă nu e încăpățânată și sigură pe ea.

Antibasistul 14-12-2013 - 13:52

Prostia basistilor e incapaținata, fudula si sigura de ea!
PROSTUL DACA NU E SI FUDUL atunci nu e prost destul!

UnUL 14-12-2013 - 21:44

I0-te, nene, Bășinel a învățat un proverb! Sunt copleșit de atâta cultură !

Mircea 14-12-2013 - 03:14

Doua cuvinte care se doreau o simpla revenire la adevar au devenit un Casus belli pentru intelectualii antibasisti. Mai intii ne saluta unul care il face pe autor tigan iar pe mine albie de porci pe motiv ca adevarul nu are ce cauta in cauza, subiectul fiind focmai ascunderea lui. In final intervine si autorul minunii care confunda oile cu criminalii. Dupa ce amesteca cu gratie literele mari cu cele mici intr-un mesaj neinteligibil domnul revine la limba romana si imi propune tinindu-ma de slit sa tin aproape. Tin, ce pot sa fac ?

salut 14-12-2013 - 06:12

„Mai intii ne saluta unul care il face pe autor tigan iar pe mine albie de porci …”
====================
Am avut dreptate in ambele cazuri; tiganul chiar e tigan si nu-i e rusine cu asta, tu esti chiar albie de porci, chiar daca nu recunosti. Puteai eventual sa ma corectezi ca te-am asociat cu un cur destept, dar ai ratat si aici. Intr-adevar, esti un cur, dar sigur nu esti destept. Daca erai, sesizai ca tiganul chiar a facut o comparatie corecta daca s-a ajuns pana la a ancheta un medic care…ce-a facut? A vindecat un om. Ca, printre altele e si printre cei mai buni medici din tara, ce sa mai conteze pentru un pupincurist basist ca tine?

Iti ajunge sau mai vrei…explicatii? Nu fi sfios, am basica udului plina…e deajuns sa deschizi gurita. Te mai spal dupa ce dai o tura de curatenie pe la kurul matrozului.

ValVerde 14-12-2013 - 07:07

Dumnezeule cit e de prost !!!
Faci boii de ris…e o mare nedreptate.
Boii mediocrii ar trebui sa te dea in judecata pentru defaimare.

Spune cinstit: ai pascut vreo doua ore din pasunea unde mai tirziu l-ai vazut pe Basescu pisindu-se fara rusine.

Esti furios ca ti-e scirba si in acelasi timp nu-ti iese din minte ca era cea mai gustoasa iarba pe care ai rumegat-o

Antibasistul 14-12-2013 - 14:00

ValV. postarile tale spun ca tu esti boul forumului, ale lui Salut spun ca-i destept, dar nu vrei sa recunosti adevarul!

CONGO 14-12-2013 - 14:05

Nu te baga Antibasistule aici, caci este imbranceala intre forumisti.

Dar musai sa viiii Duminica, poate apare si Base…

digital 14-12-2013 - 19:35

„Adio, pedele!”

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-12-2013 - 19:34

Tine Mirciulica, potzi si tu sa devi util, peacilea!
Si tu crezi util si cu timpul indinspensabil la bloggerasi!

Alter egoul , are deja bagajele facute, si atunci ;
Locul trebuie complectat ! Fara ciuca de bataie,
Fara imbecilitatea personificataUnde se mai refuleaza
NATUL ?
Tzine , aproape !

UnUL 14-12-2013 - 21:28

Domnule Mircea, explică-i lui Parpanghel că în vreme ce dumneata ești indispensabil, el e doar izmeană.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-12-2013 - 21:53

ALTAR – S.O.S. – 2013 (cu versuri)

si ,

Traiane…! Confunzi Ţara, cu …produsul unei firme private !

http://1.bp.blogspot.com/-xOO4xa9N3uQ/UquaaRv8nXI/AAAAAAAAQ3Y/QbgTQFAVB0c/s1600/Traian+Basescu+la+toaleta.jpg

UnUL 13-12-2013 - 20:53

Adrian Năstase

O mie de pesedişti au murit în tentativa de a demonstra că e posibil să te alegi doar cu leziuni uşoare dacă îndrepţi pistolul după schema indicată de medicii de la Floreasca.

PSD-iştii stau în salonul spitalului, în jurul patului lui Năstase, transpiraţi, îngrijoraţi. La un moment dat se dă uşa de perete şi apare Ponta, grăbit, cu cămaşa descheiată: „Faceti loc, sunt doctor!”

Adrian Năstase nu a vrut să se sinucidă, el a vrut să-l impuşte pe Băsescu care-i stătea în gât.

Nastase a interzis, să i se citeasca „testamentul politic”, … era un plagiat !

Testamentul mătuşii Tamara ar trebui pus pe muzică şi apoi făcut imn al PSD.

Tentativa de sinucidere a lui Năstase a fost nimic. Mai interesantă va fi reconstituirea. S-ar putea să participe şi Mircea Diaconu, dacă nu este incompatibil şi nu are pretenţia să semneze nevastă-sa regia de platou.

Năstase îl va înlocui pe Bruce Willis în noul film din seria „Greu de ucis”.

Tentativa de sinucidere a lui Năstase a implicat o luptă lungă cu poliţistul care voia să îl împiedice. Lupta a durat 10 minute pentru că s-au tras 4-5 duble.

Normal că domnul Năstase s-a luptat minute-n şir cu poliţistul! Trebuia să respecte scenariul!

– De ce a fost nevoie de un chirurg plastician ca să il opereze pe Năstase?
– Pentru că plăgile prin împuşcare nu pot fi reproduse de oricine.

Comisia medicală a constatat că plăgile iniţiale (patru la număr) au fost plagiate fără scrupule şi s-a dispus înlocuirea lor imediată cu nişte zgârieturi amărâte de care inculpatului să-i fie ruşine.

USL, pregăteşte un proiect de lege prin care orice condamnat la închisoare cu executare care spune de 3 ori, „mă sinucid” va fi lăsat în libertate. Păcat că Năstase şi-a atins laringele şi nu mai poate repeta de 3 ori. În acest caz special Victor Ponta va da o Ordonanţă de Urgenţă ca la Năstase să se accepte şi prin semne !!!

Adrian Năstase intră într-o bancă înarmat:
– Mâinile sus, că dacă nu, mă împuşc!

CONGO 14-12-2013 - 00:47

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

ionisus 14-12-2013 - 11:15

De acord, mai putin cu titlul filmului, corect ar fi „Greu de …sinucis”!

Antibasistul 14-12-2013 - 14:03

Inca o dovada ca un NUL e UN MARE CRETIN, ca toți basistii!

CONGO 14-12-2013 - 14:07

Esti in eroare amice, talharul Adrian merita toate bancurile.
De ce il mai tineti pe la voi, nu va murdareste?

Antibasistul 14-12-2013 - 17:07

basistule Congo te simți cu musca pe caciula, RUȘINEE!!!

ValVerde 14-12-2013 - 17:21

Pocneste-l cu vuvuzeaua peste ochi !
E tare basist…!

Antibasistul 14-12-2013 - 18:37

basistule Valv.te simți cu musca pe caciula, RUȘINEE!!!

CONGO 14-12-2013 - 18:45

eu nu sunt basist, feresca sfantu de asa pacat!

digital 14-12-2013 - 19:33

CONGO
14-12-2013 at 18:45
oricum, nu s- a pișat ca băsexu pe genele pedalacilor!
„Adio pedele!”
hahaha!

ValVerde 14-12-2013 - 22:16

CONGO e un basist acoperit. O cartita.
Umbla pe blat ca e anticianura si pro Vilvoi da’ Huhu l-a mirosit.

Bravo Huhule, l-ai desconspirat !
Da-i cu vuvuzela pe spinare !

Agent secret ca agent secret dar s-o stim si noi !

Antibasistul 14-12-2013 - 23:00

ValV. si din postarile tale vede ca esti o scirba basista!

Antibasistul 14-12-2013 - 23:03

… si din postarile tale, LUMEA VEDE ca esti…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-12-2013 - 23:59
Ad 14-12-2013 - 08:58

Ar trrebui o reconstituire mai realista ca sa inlature definitiv orice discutie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult