Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE. Primarul Clujului a fost săltat de DNA. Mandat de retinere pentru Apostu

UPDATE. Primarul Clujului a fost săltat de DNA. Mandat de retinere pentru Apostu

scris de Ziua Veche
3 afisari

UPDATE 17,33. Primarul Sorin Apostu a primit mandat de retinere pentru 24 de ore.  Conform unor informatii judiciare, obţinute de Gazeta de Cluj, in retinerea primarului Sorin Apostu sunt implicati si reprezentantii societatii clujene Electrogrup. Conform acelorasi surse procurorii DNA Cluj au trecut si pe la sediul Electrogrup. Societatea clujeana are contracte cu municipalitatea pentru iluminatul public si pentru camerele de luat vederi din oras. De asemenea, cei de la Electrogrup, in asociere cu Sc Kiat Sa, au contestat o licitatie in valoare de circa 4 milioane de euro pentru restaurarea centrului Parcului Municipal Central.

————————————————–

UPDATE 16,47. Primarul Sorin Apostu da explicatii la sediul DNA.  Procurorii care au ajuns azi dimineata la Primaria Cluj au prezentat legitimatii de la Parchetul de pe langa ICCJ si DNA Cluj. De aici reiese ca este o ancheta comuna a celor doua institutii, iar competenta Parchetului de pe langa ICCJ poate fi explicata doar prin faptul ca in acest dosar este implicata si o persoana de rang inalt, gen deputat, senator sau ministru.

—————————-

UPDATE 16.00. Avocata Monica Apostu a ajus la sediul DNA pentru declaratii.  In cazul in care primarul Sorin Apostu si sotia acestuia, Monica Apostu vor fi adusi in fata Curtii de Apel cu propunere de arestare preventiva, cererea de arestare va fi judecata aleatoriu de catre unul dintre judecatorii Ioana Morar, Monia Rodina sau Delia Purice. Intamplator sau nu, Delia Purice este judecatorul care in urma cu o saptamana a admis cererea DNA-ului de arestare preventiva a viceprimarului Radu Bica.

———————————-

UPDATE 15,28. Procurorii DNA au efectuat perchezitii si la sediul biroului de avocatura al avocatei Monica Apostu, sotia primarului Sorin Apostu.

—————————

UPDATE 13,50. Primarul Sorin Apostu a iesit din casa singur conducand masina personala, spunand ca este vorba despre o cercetare a DNA-ului. El nu avea insotitori, fapt din care reiese ca nu avea mandat de retinere. Sorin Apostu a ajuns la Primarie, unde este asteptat de catre viceprimarii Laszlo Attila si de catre Radu Moisin, vadit ingrijorati si prost-dispusi.

———————–

Primarul Clujului  Sorin Apostu a fost retinut pentru 24 de ore, fiind luat de la el de acasa de catre procurorii DNA.

Primarul Clujului la DNA

Jurnalistilor nu li se permite accesul in sediul DNA, pe baza unui ordin emis azi-dimineata. Cel mai probabil, Sorin Apostu este anchetat la sediul DNA, informează Gazeta de Cluj. Purtatoarea de cuvant a primariei Oana Buzatu incearca sa-i dea afara pe jurnalisti dintr-o institutiei publica. Sub pretextul protejarii identitatii unor oamneni din cadrul primariei, Oana Buzatu i-a rugat in prima instanta pe jurnalisti sa paraseasca incinta din fata biroului primarului, iar in a doua instanta a inceput sa faca crize de isterie tipand ca primarul nu va veni si ca ea i-a comunicat acestuia sa nu vina in mod special. Procurorii de la DNA au cercetat documente emise de catre Primaria Cluj in biroul sefului oficiului juridic al Primariei Cluj Aurora Tarmure . Conferinta de presa care trebuia tinuta astazi de catre primarul Sorin Apostu a fost tinuta de catre viceprimarul Laszlo Attila. Primarul Sorin Apostu nu a putut fi contactat.

Viceprimarul Laslo Attila a confirmat ca procurorii DNA sunt in sediul primariei si ca a fost chemat in acesta dimineata la ora 8 sa tina conferinta in locul lui Sorin Apostu. Viceprimarul Radu Moisin a fost chemat  din concediu pentru a fi de fata la cercetari. Se stie ca viceprimarul Moisin este responsabil cu toate licitatiile majore ale primariei , asa cum Radu Bica este la Consiliul Judetean

Reprezentantii DNA au declarat ca, pentru moment, nu vor emite nici un comunicat oficial privitor la descinderea procurorilor la sediul primariei clujene. „Nu putem comenta despre prezenta procurorilor DNA acolo si nu stiu daca se va emite o pozitie oficiala in viitorul apropiat”, au declarat oficialii institutiei. Daca in cazul arestarii lui Radu Bica, DNA a emis un comunicat la scurt timp, in acest caz, reprezentantii DNA sunt rezervati. „In situatia despre care imi spuneti a fost altceva. Acum datele pe care le solicitati sunt secrete”, au mai spus purtatorii de cuvant ai DNA.

Urmăreşte evenimentele live pe Gazeta de Cluj

5 comentarii

Ciu Huhu 09-11-2011 - 16:09

De ce nu spuneti ca acest primar Apostu e membru PDL?

Lupu Ardelean 10-11-2011 - 07:38

De ce nu spuneti ca e si evreu cu numele original Kreplah?

Ciu Huhu 10-11-2011 - 08:04

Pentru ca nu-i evreu.

Lupu Ardelean 10-11-2011 - 09:41

Cum adica, hotz si nu-i evreu, pai se poate?!

DODO 09-11-2011 - 22:34

A CALCAT PE BEC ! LA GHERLA CU EI !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult