Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a ieșit din țară cu actul de identitate al unei rude

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a ieșit din țară cu actul de identitate al unei rude

scris de A.P.
408 Afisari

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a părăsit România ieri dimineaţă prin Vama Petea, din judeţul Satu Mare. Acesta a folosit documentele de identitate ale unei rude cu care seamănă şi a reuşit să treacă atât de poliţistul de frontieră român, cât şi de cel maghiar. Cherecheş a fost condamnat definitiv vineri dimineaţă la cinci ani de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Avea interdicție de a părăsi țara şi era dat în consemn la frontieră.

Într-o conferinţă de presă, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a anunţat că primarul din Baia Mare a trecut frontiera în Ungaria prin Vama Petea, puţin înainte de ora 8 dimineaţa.

Acesta se afla într-o maşină înmatriculată în România, care era înregistrată în regim taxi.

Cherecheş se afla pe locul pasagerului din dreapta, în faţă. A prezentat un document de identitate românesc, al unei rude cu care seamănă, şi care locuieşte într-o ţară europeană.

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare care a fost condamnat vineri la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, a fugit din țară prin Vama Petea, în județul Satu Mare, unde ar fi folosit un act de identitate al unui verișor. Practic, Cherecheș a luat un TAXI, a stat pe scaunul din partea dreapta față, și a trecut fără nicio problemă în Ungaria. Cătălin Cherecheș a trecut granița vineri dimineață, la ora 07:49, au declarat sâmbătă reperezentanții Poliției de Frontieră într-o conferință de presă.

Potrivit acestora, primarul a ajuns la punctul de trecere într-un taxi și a prezentat un act de identitate original, care aparține unui verișor de-al său din Austria, care seamănă cu el. Bărbatul al cărui act a fost prezentat la control locuiește nu are același nume cu primarul condamnat. După ce polițistul de frontieră român a verificat actele șoferului și ale pasagerului, a confruntat fotografiile cu cei aflați în mașină, apoi le-a introdus în baza de date și le-a dat agentului maghiar, care a făcut și el verificarea. Celor doi li s-a permis apoi să treacă mai departe.

Reprezentantul Poliției de Frontieră a mai declarat că polițistul român care a verificat actele este un agent cu vechime de 21 de ani și experiență multă, care nu a avut incidente de acest fel până acum. Agentul este cercetat disciplinat în acest moment.

Atât poliţistul de frontieră român cât şi cel maghiar au verificat documentele, le-au înregistrat, şi au permis celor doi să părăsească România fără probleme.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a mai precizat că a verificat imaginile de pe camerele de supraveghere din Vama Petea, însă pe înregistrări nu s-au putut distinge în mod clar persoanele aflate în interiorul maşinii.

Poliţistul de frontieră român este acum cercetat disciplinar, iar în toată ţara au fost anunţate controale.

Cătălin Cherecheş se află sub control judiciar şi trebuia să se prezinte de două ori pe săptămână la Poliţie. Ultima dată s-a prezentat luni, 20 noiembrie. Acesta nu putea părăsi ţara şi era dat în consemn la frontieră.

Înainte de a părăsi ţara, Cătălin Cherecheş a făcut o înregistrare video pe care a publicat-o pe pagina sa de socializare în care s-a declarat nevinovat și a lansat acuzații la adresa sistemului judiciar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS