Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Primarul din Miercurea Ciuc, cercetat pentru că a bătut un ofiţer SRI

Primarul din Miercurea Ciuc, cercetat pentru că a bătut un ofiţer SRI

scris de M.A.
12 afisari

Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman (UDMR), este cercetat într-un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, în urma unei altercaţii cu un ofiţer SRI care l-ar fi fotografiat în holul unui hotel şi care după incident a fost internat la Spitalul Militar Braşov.

Primarul din Miercurea Ciuc, cercetat pentru că a bătut un ofiţer SRI

Primarul din Miercurea Ciuc, cercetat penal pentru că a bătut un ofiţer SRI (foto: szekelyhon.ro)

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Miercurea Ciuc, procurorul Fabian Orsolya, a declarat, joi, corespondentului Mediafax că la instituţie a fost înregistrat un dosar penal în care primarul Raduly Robert este cercetat pentru loviri şi alte violenţe, ancheta aflându-se în faza preliminară.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc a fost înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de loviri şi alte violenţe faţă de primarul oraşului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman. Cercetările sunt în fază preliminară, de adunare a documentelor medicale, de căutare şi audiere a martorilor, a persoanei vătămate şi a presupusului agresor”, a precizat procurorul Fabian Orsolya.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, joi, corespondentului Mediafax, că primarul Raduly Robert Kalman a fost audiat şi a susţinut că bărbatul respectiv era „un chip cunoscut”, care l-a filmat şi fotografiat în repetate rânduri, în ultimele luni, la diferite evenimente.

Raduly le-ar fi spus anchetatorilor că nu a avut nimic de obiectat faţă de aceste acţiuni cât timp ele s-au desfăşurat pe domeniul public, însă nu a acceptat să fie fotografiat în timp ce se afla în holul unui hotel din oraş, împreună cu edili din străinătate, din oraşele înfrăţite, pe care i-a invitat la Zilele Oraşului, adaugă sursele citate.

Conform acestora, el le-ar fi spus anchetatorilor că, văzând insistenţa cu care este fotografiat, s-a luat după urmăritorul său şi l-a fugărit prin parc, până în apropierea pieţei agroalimentare, unde bărbatul s-ar fi împiedicat şi ar fi căzut, edilul imobilizându-l până la sosirea poliţiştilor.

Raduly Robert a cerut, în timpul audierii, ca şi cealaltă persoană implicată în altercaţie să fie cercetată pentru hărţuire, mai spun sursele menţionate.

Potrivit surselor citate, a fost audiat şi celălalt bărbat, partea vătămată, care a declarat că i-a făcut două poze primarului, cu telefonul său mobil, în holul de la intrarea în hotelul-restaurant, după care Raduly l-a alergat şi, când l-a ajuns din urmă, l-a lovit, apoi l-a dat cu capul de o maşină şi i-a spart ochelarii. Bărbatul a reclamat, totodată, că în timpul altercaţiei i-a dispărut o borsetă pe care o avea legată la brâu şi în care se aflau actele personale şi mai multe carduri bancare.

De altfel, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, joi, corespondentul Mediafax, că Poliţia, care anchetează şi ea acest caz, face cercetări şi privind dispariţia borsetei.

„Cercetările sunt continuate şi în vederea stabilirii detaliilor legate de dispariţiei borsetei, precum şi a tuturor cauzelor şi împrejurărilor exacte ale producerii acestui eveniment, urmând ca, în funcţie de probatoriul ce urmează să fie administrat, să se extindă cercetările şi sub aspectul comiterii altor infracţiuni, pentru care vor fi propuse soluţii legale prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc„, a afirmat Gheorghe Filip.

6 comentarii

Tom Cc 09-08-2013 - 14:14

ROMANIA ,tara fara caini !!!!!

Pribeagul 09-08-2013 - 16:07

🙂 🙂 🙂

Bine i-a facut!

Dupa cum se vede, narodul si-a pus in frunte inscriptia: Securitatea romana.

Virgiliu Soare 09-08-2013 - 19:18

Raduly Kalmn Robert e un antiroman convins. De cand e primar orasul M. Ciuc zona a devenit fieful membrilor AVO (actuala securitate a Republicii Ungare), gazda perfecta a tuturor actiunilor iredentiste unguresti in Romania. Pana acum nu am auzit o replica din partea actualului presedinte al Romaniei, Traian D. Basescu (recunoscut ca sluga a prim ministrului maghiar Viktor Orban, caruia ii datoreaza inalta functie dupa referendumul esuat al USL-ului -celebra adunatura de tampiti, in proportie de 70 la suta) precum si a lui Laszlo Tokes, antiroman trimis de Bucuresti sa ne infiereze tara in Parlamentul European, dumnealui fiind partizan declarat impotriva Tratatului de la Trianon, prin care Transilvania a fost recunoscuta ca pamant romanesc. Ca urmare, in 2010, personajul a fost decorat cu cea mai inalta decoratie romaneasca de inca inscaunatul presedinte al Romaniei, Traian D. Basescu. Actualul prim ministru al Romaniei, domnul Victor Ponta continua sa se gudure pe langa domnii Frunda si Marco Bella, fruntasi ai UDMR, care au impus prin santaj in 2004, in Pralamentul Romaniei ideea de Restitutio in Integrum, vizand insusirea prin fraude a pamanturilor si constructiilor istorice transilvane, dupa ce au fost despagubite de guvernul roman in 1921, rapite din nou in 1940 de maghiari in Ardealul de Nord, prin odiosul Dictat de la Viena precum si averile insusite de criminalii de razboi – 1940-1944, (vezi cele 3000 de hectare oferite unor pretinsi urmasi ai criminalului Urmanszcy, cel care a luptat ca sa nu mai fie nici un picior de roman in zona Toplitei, Harghita, precum si cunoscutele pamanturi din Arcus, Covasna, instrainate unor talhari, etc.) Prin urmare, actualii conducatori ai Romaniei prin faptele lor odioase sunt complicii si -cred ei – culegatorii de firimituri de la masa acestor scelerati. Noi le atragem atentia sa se trezeasca intr-un final din somnul ratuinii, pana nu vom fi nevoiti sa-i trezim noi. Caci nu le va fi bine deloc. Asa sa ne-ajute Dumnezeu!

digital 09-08-2013 - 19:45

plus rozica din cotețul unde te-a lepădat!
e încă, cu cracii desfăcuți, purceaua!

digital 09-08-2013 - 19:49

hahaha!
auzi, ăla agent sri!
hahaha!

o fi fost de la gruparea „Nemzeti Őrsereg Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület” și a uitat să se dea singur cu kapul de mașină, conform scenariului!

digital 09-08-2013 - 20:11

gunoi băsist împuțit, ce ești, te mai rabdă mult ZV!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult