Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Primarul Oprescu promoveaza pe principiul ‘’Nastase-patru case”

Primarul Oprescu promoveaza pe principiul ‘’Nastase-patru case”

scris de Ziua Veche
24 afisari

Maria Petrascu, director al Directiei Patrimoniu din Primaria Capitalei, ar urma – conform noii organigrame a institutiei – sa conduca inca trei directii: serviciul de Evidenta a Populatiei, serviciul de Nomenclatura Urbana si Cadastru si comisia pentru Legea 10. In afara de acest cumul de functii, Maria Petrascu a cumulat si mai multe case, dintre care una de la Primarie.

 

 

„Noua organigrama a fost aprobata acum doua zile in cadrul sedintei de consiliu,dar va fi facuta publica numai dupa aprobarea Regulamentului de Organizare si Functionare”, a declarat joi, pentru ziuaveche.ro, Anca Alexandrescu, consilier al primarului general Sorin Oprescu. Ea a mai precizat ca “nu are date” pentru a confirma sau nu noile directii pe care ar urma sa le conduca Maria Petrascu.

Seful Directiei Patrimoniu din Primaria Bucurestilor cumpara pe nimic o locuinta din fondul locativ de stat, desi la aceea data avea cel putin un apartament mostenit in strada dr. Lister si altul pe strada Masina de Paine. Conform Legii locuintei, pot beneficia de o locuinta din fondul locativ de stat persoanele care nu au detinut si nu au in proprietate o locuinta.

Actualul director in Primaria Municipiului Bucuresti, functionar din anul 1986, Maria Petrascu a incheiat, in anul 1998, un contract de inchiriere cu proprietara Rachiteanu Aricleia (care este chiar mama domniei sale), in vederea solicitarii atribuirii unei locuinte din fondul locativ de stat. Tot in acelasi an, 1998, i se repartizeaza un apartament nou (duplex), din fondul locativ de stat, intr-un bloc din strada Cuza Voda nr.132, apartament cu o suprafata utila de 151 metri patrati. In anul 2007, dupa finalizarea blocului, se incheie contractul de inchiriere.

Pana la aceasta data, anul 2010, acest apartament nu fost niciodata locuit de domnia sa. Insa, la data obtinerii repartitiei, sotii Petrascu (Maria si Radu-Mihai) detineau in proprietate urmatoarele imobile: un apartament, mostenire de la mama Mariei Petrascu (strada Masina de Paine 69), dobandit in 2005, si un apartament in strada Doctor Lister 1, dobandit in 2002, mostenit de la socrul sau, potrivit declaratiei de avere depusa de Maria Petrascu in 2008. La acestea se adauga un teren de 600 mp in Sectorul 2.

Surse din Primaria Capitalei sustin ca, in aceeasi perioada, printr-o procedura similara, sora Mariei Petrascu (cu domiciliul stabil in Franta) obtine un apartament nou din fondul locativ de stat in Bulevardul Unirii nr.55, apartament pe care-l cumpara in rate. La ora actuala, sora doamnei Maria Petrascu domiciliaza tot in Franta. Alte informatii arata ca, in anul 2002, sotii Petrascu se muta cu domiciliul in apartamentul sorei sale (din Bulevardul Unirii). In anul 2009, sotii Petrescu instraineaza apartamentul mostenit de la mama Mariei Petrascu, pastrand doar mostenirea din strada Doctor Lister si terenul de 600 metri patrati (potrivit declaratiei de avere a Mariei Petrascu din 2009. Apoi, in 2009, sotii Petrascu cumpara, cu suma de 38.727,18 lei !(conform contractului de vanzare-cumparare A 1025/15.10.2009, incheiat intre CGMB-Administratia Fondului Imobiliar, pe de o parte,  si Petrascu Radu-Mihai, Petrascu Maria) duplexul din Cuza Voda.

Precizam ca am incercat in mod repetat, joi, sa luam legatura telefonic cu doamna Maria Petrascu, insa nu a raspuns la telefonul mobil.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult