Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Primarul sectorului 6 a fost trimis în judecată

Primarul sectorului 6 a fost trimis în judecată

scris de D.P.
1 afisari

Cristian Poteraş, primarul sectorului 6 a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în calitatea sa de preşedinte al Subcomisiei locale de fond funciar de pe lângă Consiliul Local al Sectorului 6 Bucureşti.

Cristian PoterasAlături de Poteraş, Gheorghe Floricică, Dumitru Vultur, Moise Daniel, Boncea Petre, Cristina Popescu şi Dorina Piftor au fost şi ei trimişi în judecată, în calitate de funcţionari publici în cadrul Primăriei Sectorului 6 Bucureşti şi de membri în cadrul Subcomisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar Sector 6.

În vederea recuperării prejudiciului creat, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Sector 6 Bucureşti.

Motivaţia este că nu şi-au respectat atribuţiile de serviciu referitoare la reconstituirea dreptului de proprietate, ceea ce a condus la eliberarea, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a şase titluri de proprietate pentru suprafaţa totală de 119.647,64 mp teren intravilan situat în municipiul Bucureşti, cu o valoare de piaţă, la nivelul anului 2006, de 58,2 milioane euro.

Potrivit rechizitoriului citat de Mediafax, în mod identic, în toate cele şase situaţii, prin modalitatea în care au instrumentat cererile, au formulat propunerile de validare, au procedat la punerea în posesie şi au eliberat titlurile de proprietate, inculpaţii au încălcat dispoziţii legale imperative şi metodologia de soluţionare a cererilor de reconstituire a dreptului de proprietate în baza Legii nr. 18/1991, astfel că au fost retrocedate terenuri cu o situaţie juridică incertă sau chiar prin încălcarea dreptului de proprietate al altor persoane.

Prin actele abuzive ale inculpaţilor s-a realizat simularea reconstituirii dreptului de proprietate în avantajul unui grup de persoane (una dintre acestea fiind vărul soţiei inculpatului Constantin Poteraş) şi, corelativ, a fost cauzată o pagubă în valoare totală de 58.230.034 euro patrimoniului Municipiului Bucureşti, respectiv Clubului Sportiv Rapid, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie ICECHIM şi Academiei Române – Institutul de Biologie, terenurile în cauză aparţinând, în mare parte, domeniului public ori domeniului privat al Municipiului Bucureşti şi persoanelor juridice anterior menţionate.

Mecanismul prin care au fost obţinute în mod facil avantaje patrimoniale consistente a fost pus în operă pe fondul existenţei unui sistem birocratic şi a unui orizont de aşteptare extrem de restrâns pentru persoanele îndreptăţite la respectivele reconstituiri.

Astfel, mai multe persoane au cedat drepturile litigioase către acelaşi grup de interese în schimbul sumelor totale de 417.900 euro şi 40.000 lei, pentru ca, în urma „reconstituirii dreptului de proprietate” iar apoi, prin comasare, terenurile astfel obţinute (situate pe Bd. Timişoara, str. Valea Oltului sau Drumul Taberei) să fie valorificate cu profituri uriaşe: pentru suprafaţa de 68.428 mp vândută a fost încasată suma de 33,65 milioane euro, preţul total al tranzacţiilor fiind de 82,32 milioane euro.

2 comentarii

Didos 02-03-2011 - 16:45

Amarat si necajit, vai de mama lui, preacinstitul Poteras , manca si el o paine ca omul. Pana la urma se va dovedi ca totul este o razbunare politica si ca omul este nevinovat; doar traim in Romania unde se condamna doar amaresteni.

victor 03-03-2011 - 13:15

proprietar a 2 blocuri cu 10 nivele la piata veteranilor ( nu el , rubedeniile ) ,autorul unor retrocedari prea cinstite (pe strada moinesti in incinta fostului i.i.s. frigocoom ),actionar cu firmele mafiote de ridicari auto ,…un amarit ,sa vedem daca boala de care sufera se afla pe lista de protectie a judecatorilor

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult