Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Primele concluzii ale accidentului de autocar de la Nădlac

Primele concluzii ale accidentului de autocar de la Nădlac

scris de C.P.
1 afisari

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ)Arad efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă privind accidentul produs duminică ca urmare a răsturnării unui autocar, pe DN 7 Arad – Nădlac, într-o curbă periculoasă. În urma accidentului, o femeie şi-a pierdut viaţa şi alte 30 de persoane au fost rănite.

Accident autocar Nadlac

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) transmis luni Agerpres, pe rolul PJ Arad s-a constituit, la data de 15 iulie, o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă (o faptă) şi vătămare corporală din culpă (30 fapte).
„Din primele cercetări, a rezultat faptul că duminică, în jurul orelor 15,30, în timp ce efectua transport public internaţional de persoane şi ca urmare a neadaptării vitezei la condiţiile de drum, într-o curbă deosebit de periculoasă, conducătorul unui autocar a pierdut controlul volanului, a părăsit carosabilul spre dreapta şi s-a răsturnat. În urma accidentului rutier a survenit decesul unei persoane (victima T.E.), vătămarea corporală gravă a 6 persoane şi vătămarea corporală uşoară a 24 persoane. Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare”, susţine Parchetul General.

Un autocar cu 50 de călători s-a răsturnat duminică după-amiază, pe DN 7 Arad – Nădlac, într-o curbă periculoasă din apropierea oraşului de frontieră, în urma accidentului pierzându-şi viaţa o femeie, iar 30 de persoane au fost rănite.

În urma accidentului, circulaţia pe respectivul tronson a fost închisă timp de mai bine de două ore, putându-se însă circula pe o rută alternativă.
Autocarul, care aparţine firmei de transport ‘Eurolines’ din Bucureşti, efectua o cursă internaţională pe ruta Olanda – România, în autocar aflându-se 50 de pasageri din Arad, Timişoara, Olteniţa şi Bucureşti. Din câte se pare, şoferul autocarului a încercat să facă o depăşire într-o curbă periculoasă şi, datorită neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum (carosabil umed), autovehiculul s-a răsturnat. În urma accidentului, o femeie de circa 40 de ani şi-a pierdut viaţa iar 22 de persoane, din care două mai grav, au fost rănite, fiind transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad’, a declarat duminică pentru Agerpres, comisar şef Nicolae Bătrân, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult