Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Primele concluzii în urma exploziei de la Sighetu Marmaţiei

Primele concluzii în urma exploziei de la Sighetu Marmaţiei

scris de D.S.S.
3 afisari

Inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a declarat pentru Mediafax că primele date în cazul celei de-a doua explozii de la Sighetu Marmaţiei arată că ar fi fost încălcată o regulă elementară, şi anume nu ar fi fost întreruptă furnizarea cu gaze şi electricitate în clădire.

Explozie club Euphobia - Sighetul Marmatiei (foto emaramures.ro)

Procedura de intervenţie în aceste cazuri spune că reprezentanţii autorităţilor trebuie să dispună întreruperea utilităţilor în zonă: gaze, electricitate, apă. Inspectori de la ITM Maramureş fac verificări privind producerea exploziilor din clubul din Sighetu Marmaţiei, din primele cercetări rezultând că lumina şi gazul nu ar fi fost întrerupte, deşi era o regulă elementară, a declarat pentru MEDIAFAX inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu.

Inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii a precizat că echipa de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Maramureş, care s-a deplasat la locul incidentului, este coordonată de inspectorul şef al instituţiei, Delia Târlea, inspectorii de muncă încercând să determine cauzele producerii incidentului de muncă.

De ce s-au produs exploziile de la Sighetu Marmaţiei

Dantes Nicolae Bratu a precizat că cea de-a doua explozie s-a produs deasupra clubului, unde era un cabinet notarial nefuncţional, organele de ordine care au intrat acolo pentru a face cercetări aprinzând lumina şi astfel s-a produs cea de-a doua deflagraţie, considerată accident de muncă.

O primă constatare este că nu s-ar fi întrerupt curentul şi gazele, deşi aceasta era o regulă elementară. Acest lucru urmează să fie stabilit cu certitudine până la sfârşitul anchetei„, a explicat inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii. Şeful IM a mai explicat că echipa de inspectori de muncă ia declaraţii la faţa locului şi înceaercă să stabilească cauzele şi împrejurările în care s-a produs incidentul.

Inspectorul general de stat de le Inspecţia Muncii a declarat că a dispus ca în cursul zilei de luni să se deplaseze la Sighetu Marmaţiei şi un specialist în gaze din Bucureşti, precum şi un expert de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvolatre pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani pentru a face o expertiză în acest caz.

Gazul a fost oprit în clădire abia după ora 13.30, potrivit eMaramures.ro. Viceprimarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, a declarat pentru eMaramures că alimentarea cu gaz în clădirea în care s-a produs deflagraţia a fost întreruptă abia dupa ora 13.30. Nemeş a spus ca nu a putut obţine foarte multe informaţii, pentru că inclusiv directorul Berg Gaz, Vlad Comanici, a fost surprins în cea de-a doua explozie.

O tanara care s-a aflat azi-noapte in incinta clubului Euphobia a povestit pentru eMaramures momentele de groaza prin care a trecut. Fata a spus ca suflul exploziei a fost extrem de puternic si a devastat barul. Din fericire, ea a scapat nevatamata, aflandu-se intr-un loc ferit, insa imaginile pe care le-a vazut nu le va uita niciodata.

Eu eram undeva langa bar si atunci cand a iesit flacara a facut tandari oglinzile si sticlele de la bar. Pur si simplu am simtit ca ne ia un curent pe sus. Am vazut o fata careia toate hainele i-au fost rupte, iar un baiat a spus ca suflul l-a aruncat pur si simplu jos. Nu am simtit deloc miros de gaz si de asta toata lumea a fost in stare de soc si nu a realizat prima data ce s-a intamplat. Niciodata nu a mai fost acolo vreo problema, iar clubul era renovat de o saptamana”, a spus o tanara care se afla azi-noapte in clubul din Sighet si care doreste sa isi pastreze anonimatul.

Şi şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, Ioan Ardelean, a declarat că s-a întarziat deconectarea de la reţea a gazului, m ai scriu jurnaliştii de la eMaramures. Acesta a spus că, din informaţiile pe care le deţine, a doua deflagraţie s-a produs tocmai din cauză că gazul a continuat să se acumuleze în imobilul care se afla în proprietatea notarului Gheorghe Sas.

Victime ale exploziilor aduse la Spitalul de arşi cu Spartan-ul

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult