Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Primele declaraţii ale comandantului aeronavei TAROM care a luat foc la Budapesta

Primele declaraţii ale comandantului aeronavei TAROM care a luat foc la Budapesta

scris de A.H.
410 Afisari

Modul profesionist în care echipajul cursei ROT 234 Budapesta – Bucureşti a acţionat la scurt timp după ce aeronava ATR 42-500 a companiei TAROM a luat foc la unul dintre motoare a făcut ca pasagerii să nu fie puşi în pericol, a declarat miercuri, Gabriela Bordea, director general TAROM.

Gabriela Bordea si Florin Pascu

La cei 32 de ani de aviaţie este cel mai grav eveniment în care am fost implicat, dar am reuşit să rezolvăm rapid şi sigur această situaţie pentru care mă antrenez de când am intrat în aviaţie”, a explicat Florin Pascu, căpitanul cursei ROT 234.

 “În ciuda unei situaţii critice, echipajul s-a comportat profesionist şi viaţa pasagerilor nu a fost pusă în pericol”, a declarat Gabriela Bordea.

Reprezentanţii echipei care se ocupă de operaţiunile TAROM susţin că incidentul de sâmbătă a fost destul de serios, însă modul în care se desfăşoară trainingul a dus la gestionarea profesionistă a situaţiei. “La scurt timp de la decolare, s-a constatat o cedare la unul dintre cele două motoare, cu incendiu, iar echipajul a decis să revină imediat pe pista paralelă cu cea de decolare pe aeroportul din Budapesta. Manevra a fost efectuată fără probleme”, a declarat Emil Dobrovolschi, director de zbor al TAROM.

O aeronavă TAROM ATR 42-500 care decolase sâmbătă seară de pe Aeroportul din Budapesta către Bucureşti, cu 37 de pasageri la bord, a trebuit să se întoarcă pe aeroport la scurt timp după ce un motor a luat foc, manevră care a fost efectuată cu succes de piloţii aeronavei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS