Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Prins cu monede de patrimoniu la Chiselet

Prins cu monede de patrimoniu la Chiselet

scris de M.A.
1 afisari

Un locuitor din comuna călărăşeană Chiselet a fost prins de poliţişti că deţine ilegal monede incluse în domeniul patrimoniului cultural naţional.

Prins cu monede de patrimoniu la Chiselet

Potrivit IGPR, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa, judeţul Călăraşi, au desfăşurat o acţiune, la data de 22 martie, pe raza Comunei Chiselet, pe linia protejării patrimoniului cultural naţional. Cu această ocazie, a fost identificat P. Ion, de 54 de ani, din comuna Chiselet, în posesia căruia au fost găsite 35 de monede din metal necunoscut, oxidat, pentru care nu a putut prezenta documente care să ateste provenienţa. Din declaraţia acestuia, a rezultat că le-a descoperit pe 14 martie, în curtea locuinţei părinţilor săi din aceeaşi localitate, în timp ce săpa. Monedele au fost ridicate de poliţişti, urmând să fie înaintate Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Călăraşi în vederea expertizării.


1 comentariu

gigel 23-03-2011 - 18:38

Sunt monede turcesti,1700 – 1800, nu valoreaza foarte mult,daca erau din argint era altceva.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult