Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Prinşi cu informaţii SIRENE

Prinşi cu informaţii SIRENE

scris de M.A.
4 afisari

Peste 120 de de persoane semnalate prin Sistemul Informatic Schengen au fost depistate, săptămâna trecută, de poliţiştii români, în urma schimbului de date şi informaţii suplimentare prin intermediul Birourilor SIRENE.

SIRENE

De asemenea, au fost descoperite, pe teritoriul României, 48 de autoturisme „căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale de către autorităţi din alte state membre Schengen„.

Ca urmare a consultării Sistemului Informatic Schengen, în perioada 6 – 12 februarie 2011, autorităţile de aplicare a legii din România au localizat 123 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S.. Totodată, în urma schimbului de date şi informaţii suplimentare au fost identificate, pe teritoriul României, 48 de autoturisme căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale de către autorităţi din alte state membre Schengen, anunţă Poliţia Română.

Schimbul de date şi informaţii suplimentare prin Biroul SIRENE se realizează ca urmare a cooperării dintre structurile specializate din cadrul Poliţiei Române (în special structurile de investigaţii criminale şi cele de combatere a criminalităţii organizate) şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen. De asemenea, o contribuţie importantă are şi posibilitatea accesării simultane a datelor şi informaţiilor din bazele de date naţionale, din Sistemul Informatic Schengen şi din OIPC-INTERPOL.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult