Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Prinţesa Caradja, luată cu duba de jandarmi din cauza gazelor de şist (VIDEO)

Prinţesa Caradja, luată cu duba de jandarmi din cauza gazelor de şist (VIDEO)

scris de D.S.S.
2 afisari

Brianna Caradja şi Claudiu Crăciun au fost reţinuţi, marţi seara, alături de mai multe persoane, după un protest în faţa Ministerului Economiei. Aceştia au fost duşi de mai multe ori la poliţie pentru a fi amendaţi pentru că protestau fără autorizaţie. „E un precedent foarte grav la adresa libertăţii. Nişte oameni să fie băgaţi într-o dubă de trei ori într-o zi, într-un mod din ce în ce mai brutal…”, a spus Brianna Caradja, la Realitatea TV.

Jandarmii au reţinut, marţi, 16 persoane persoane care protestau în faţa Ministerul Economiei contra exploatării gazelor de şist. Printre acestea s-au aflat şi Prinţesa Brianna Caradja şi Claudiu Crăciun, unul din protestatarii din Piaţa Universităţii.

Evenimentele au început în jurul orei 13.00, când în faţa Ministerului Economiei s-a format o adunare publică neautorizată, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache.

„Colegii mei au fost sesizaţi de către cei de la unitatea specială care asigură paza obiectivului, care sunt tot jandarmii. Colegii mei le-au prezentat celor de acolo care sunt prevederile legale şi li s-a recomandat să obţină autorizarea adunării. Au refuzat, au fost duşi la secţia de poliţie pentru a fi identificaţi şi pentru a li se aplica ulterior sancţiunile legale. Au revenit, iar ulterior s-a aplicat aceeaşi procedură. Au revenit încă o dată, o parte dintre ei, 12 persoane, au fost conduşi iaraşi la secţia de poliţie. Prima dată au fost sancţionaţi cu o contravenţie de 500 de lei”, a declarat Enache.

„Este a treia oară pe ziua de astăzi în care suntem luaţi şi ridicaţi într-o dubă de Jandarmerie. Prima oară, deşi n-am avut încotro, a doua oară a fost ceva mai brutal, a treia oară a fost chiar de-a dreptul brutal. Am fost ţinuţi în dubă timp de o oră. Abia acum ni se dă drumul. Au apărut din nou jandarmii. Începe să ne aducă din nou în serile de 14, 15 şi 19 ianuarie, numai că nu eram în Piaţa Universităţii”, a spus Brianna Caradja, la Realitatea TV, acuzând forţele de ordine că au bruscat protestatarii.

„Am fost bruscaţi. Nu-mi dau seama pentru că am stat în întuneric până acum. La protest au fost 15 persoane. Eram pe trepte, în faţa Ministerului Economiei. Eram toţi acolo. Până şi pietonii puteau trece liniştiţi pe Calea Victoriei”, a adăugat Brianna Caradja.

În ciuda violenţei cu care au fost întâmpinaţi, Brianna Caradja susţine că astfel de proteste vor continua.

„Sper să fie o trezire poate brutală la realitate pentru câţiva oameni care privesc Piaţa Universităţii din fotolii, din casă. Ce se întâmplă azi e un precedent foarte grav la adresa libertăţii tuturor. Nişte oameni să fie băgaţi într-o dubă de trei ori în aceeaşi zi, într-un mod din ce în ce mai brutal, nu este normal… N-am mâncat nimic. Ne-am adunat de la 12.30 să facem acest mic protest, care era o bucăţică ruptă din Universitate, care era menit să dureze câteva minute”, a încheiat Brianna Caradja.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult