Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Procurorii au început urmărirea penală în rem în cazul elicopterului SMURD

Procurorii au început urmărirea penală în rem în cazul elicopterului SMURD

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Procurorii militari au început urmărirea penală in rem și pentru ucidere din culpă în cazul elicopterului SMURD prăbușit luni în Lacul Siutghiol din județul Constanța.

Procurorii au început urmărirea penală în rem în cazul elicopterului SMURD (foto:reporterntv.net)

Procurorii au început urmărirea penală în rem în cazul elicopterului SMURD (foto:reporterntv.net)

„În cauza constituită la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București privind accidentul aviatic produs în județul Constanța constând în prăbușirea unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol, procurorii au dispus, la data de 15 decembrie 2014, începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă (art. 349 alin. 1 și 2 Cod penal) și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă (art. 350 alin. 1 și 3 Cod penal). În continuarea cercetărilor, procurorii au dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă (prevăzute de art. 192 alin 1, 2, 3 Cod penal), având în vedere faptul că toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului au decedat”, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri, 17 decembrie, de Biroul de presă al PÎCCJ și remis de Agerpres.

Un elicopter al SMURD cu patru persoane la bord — doi piloți de la Inspectoratul General de Aviație și două cadre medicale ale SMURD Constanța —s-a prăbușit luni în lacul Siutghiol, toți membrii echipajului murind. În momentul producerii accidentului, elicopterul se întorcea dintr-o misiune aeromedicală, după ce transportase un pacient la Spitalul Județean Constanța, conform MAI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult