Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE Procurorii au îngroşat luni noaptea lotul Petromservice-Vîntu-Luca

UPDATE Procurorii au îngroşat luni noaptea lotul Petromservice-Vîntu-Luca

scris de R. C.P.
5 afisari

UPDATE 15,41. Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca şi alti opt reţinuţi în dosarul Petromservice au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. Toţi zece sunt reţinuţi şi acuzaţi de delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de peste 180 de milioane de euro în dosarul Petromservice.

——————————————

UPDATE 15,20. Vîntu a plecat acasă! Ordonanţa de reţinere emisă pe numele lui Sorin Ovidiu Vîntu a expirat înainte ca magistraţii să se pronunţe pe cerere procurorilor de emitere a unui mandat de arestare pentru 29 de zile pentru Sorin Ovidiu Vîntu. Omul de afaceri a părăsit sala de judecată, afirmînd la ieşire că va aştepta acasă sentinţa magistraţilor.

——————————————

După reţinerea lui Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca şi Octavian Ţurcan, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte au reţinut luni seara, în acelaşi dosar, alţi patru membri din conducerea companiei Petromservice, Gheorghe Şupeală, Zizi Anagnostopol, Mihai Sorin şi Ioan Bohlţeanu.

arestare_vintuTot luni seara, procurorii l-au pus sub acuzare şi pe Raicovich Rino Graziano, membru în Consiliul de Administraţie al PSV Company, acesta primind interdicţia de a părăsi ţara pentru o durată de 30 zile. Mihai Sorin şi Gheorghe Şupeală au fost directori generali la SC Petromservice SA (în prezent PSV Company SA), Zizi Anagnastopol a fost director financiar la aceeaşi companie iar Ioan Bohâlţeanu a deţinut calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Petromservice. Toţi patru sunt acuzaţi de complicitate la delapidare şi spălare a banilor.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General, falimentarea controlată a Petromservice SA a condus la prejudicierea societăţii cu suma de 83.163.165 euro şi afectarea a 72.000 membri ai Asociaţiei Salariaţilor, care, în calitate de acţionari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele, din cauza unor activităţi frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acţiunilor. Procurorii susţin că falimentarea controlată a Petromservice a produs, indirect, prejudicierea bugetului consolidat al statului cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro.
În cauză au fost efectuate, sub aspect probator, cereri de asistenţă judiciară internaţională (comisii rogatorii) al căror rezultat a fost comunicat în cursul lunii octombrie 2011. Rezultatele comisiilor rogatorii au relevat până în prezent că, în unele situaţii, revânzarea acţiunilor a avut loc după trei zile iar preţul achitat de SC Petromservice SA a fost de peste 50 de ori mai mare decât preţul plătit. Procurorii susţin că banii erau transferaţi prin operaţiuni de tip ‘carusel’ iar în cadrul acestora aceleaşi sume au fost reciclate de mai multe ori pentru a da aparenţa unor tranzacţii distincte. În alte situaţii, aceeaşi sumă a fost transferată de cinci ori prin conturile aceloraşi societăţi, în decurs de o lună, pentru a crea impresia că s-au efectuat cinci plăţi diferite.
Cercetările au fost efectuate cu sprijinul tehnic şi operativ al Serviciului Român de Informaţii şi al ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti.

Citeşte aici cum au fost reţinuţi luni  Luca şi Vîntu

8 comentarii

Lupu Ardelean 08-11-2011 - 12:08

Stie cineva care sunt adevaratele nume a evreilor Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca şi Octavian Ţurcan?

BULA 08-11-2011 - 12:35

Nu stim nenicule, ca numai voi aveti catastiful cu lista cu evreii din Romania. Daca afli ceva, da-ne de stire. Iti facem cinste cu o masa la carciuma si o gagica misto.

florin 08-11-2011 - 12:58

Isi face SRI-ul treaba!

da ulabu ci 08-11-2011 - 14:59

Pai, numele lor adevarate este: urbos, Huihu Ciu, Europeanul!

da ulabu ci 08-11-2011 - 14:55

Acum citeva secunde Vintu a iesit de la tribunal. daca inainte vorbea cu foc impotriva lui Base, spunind ca Base e disperat si-l acuza din nou cu un dosar politic, de data asta Vintu n-a mai a avut putere nici macar sa ridicie capul din barba. E nasol, taticu, arda-te-ar focu de lepra ordinara.

da ulabu ci 08-11-2011 - 18:04

Cine-si mai aduce aminte de melodia Vintule? … „Vintuleeeee, Vint nebuuuun, stai, un cuvint sa-ti mai spun” : PIRNAIEEEEEE!

ana 09-11-2011 - 18:27

Pentru MIHAI PATEANU, pagubitul FNI:
.
Timisoreanul care consiliaza gratuit pagubitii FNI din dosarul penal din 2006 raspunde la numarul 0723 470 046.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult