Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Procurorii DIICOT l-au reținut pe hackerul „Guccifer”

Procurorii DIICOT l-au reținut pe hackerul „Guccifer”

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Hackerul „Guccifer”, devenit celebru după ce a spart conturile de e-mail aparținând unor persoane publice din România, a fost prins de procurorii DIICOT la Arad.

Procurorii DIICOT l-au reținut pe hackerul „Guccifer (foto:authormedia.com)

Procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat miercuri o percheziție la locuința hackerului Marcel Lazăr Lehel, situată în Arad. Potrivit DIICOT, în cursul anului 2013, în baza unei rezoluții infracționale unice, Marcel Lazăr Lehel a accesat în mod repetat și fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparținând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidențiale aflate în poșta electronică. Apoi, Marcel Lazăr Lehel a schimbat parolele de autentificare, restricționând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poșta electronică.

Totodată, Marcel Lazăr Lehel a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise. Ulterior, hackerul a divulgat conținutul corespondenței către public, acțiuni frauduloase săvârșite în scopul lezării intimității în mediul on-line și denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză.

DIICOT susține că Marcel Lazăr Lehel a fost condamnat definitiv pentru săvârșirea unor fapte similare, aflându-se în stare de recidivă postcondamnatorie. În cauză s-a cooperat cu autorități din Statele Unite ale Americii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații (SRI) și Direcția Operațiuni Speciale. Marcel Lazăr Lehel, cunoscut ca „Guciffer” sau „Micul Fum”, a devenit celebru după ce a spart conturi de e-mail ale unor oficiali americani, dar și ale unor vedete din SUA, potrivit Agerpres.

2 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-01-2014 - 10:38

Pe ca n d una si M A I
spectaculoasa!

Pe L u C C i f e r !

pathfinder 22-01-2014 - 14:02

Sunt curios pe baza caror legi romanesti o sa-l condamne.
Daca o sa-l condamne.
In fond si la urma urmei ce mari prejuducii a produs?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult