Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Protestele din 2012. Jandarm dat pe mâna Parchetului Militar VIDEO

Protestele din 2012. Jandarm dat pe mâna Parchetului Militar VIDEO

scris de M.A.
26 afisari

După ce şeful Jandarmerie Capitalei a fost destituit, din cauza acţiunii subordonaţilor în timpul protestelor din ianuarie 2012, un jandarm, acuzat de purtare abuzivă, a fost dat pe mâna Parchetului Militar.

Protestele din 2012. Jandarm dat pe mâna Parchetului Militar

Protestele din 2012. Jandarm dat pe mâna Parchetului Militar

Jandarmul, acuzat că a agresat un tânăr, deja imobilizat, în timpul manifestaţiilor de la începutul anului trecut a fost identificat, dosarul său fiind trimis la Parchetul Militar de pe lângă Curtea de Apel, a anunţat, sâmbătă, inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonelul Mircea Olaru. Identificarea jandarmului care l-a agresat pe Ionuţ Şandru a fost realizată în urma unei cercetări interne şi care a fost realizată de Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne şi al Jandarmeriei Române.

„În urma verificărilor interne, a fost identificat subofiţerul care l-a lovit pe respectivul cetăţean, după ce acesta era deja imobilizat de către forţele de ordine. Verificările s-au făcut pe baza imaginilor video avute la dispoziţie şi a rapoartelor întcomite de către jandarmii prezenţi în preajma acestei persoane. Pe timpul verificărilor, subofiţerul şi-a recunoscut fapta, acesta fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, prevăzută de articolul 250 Cod Penal, context în care în cursul acestei zile, materialul rezultat din verificări urmează să fie înaintat la Parchetul Militar de pe lângă Curtea de Apel, unitate care este competentă în cercetarea şi soluţionarea cauzei”, a spus colonelul Mircea Olaru.

Inspectorul general al Jandarmeriei Române a mai precizat că, în momentul în care Parchetul Militar va comunica că a fost pusă în mişcare acţiunea penală, militarul va fi pus la dispoziţie şi se vor întreprinde măsurile legale. Şi victima sa, Ionuţ Şandru, a înaintat o plângere la aceeaşi unitate de parchet, competentă. Potrivit unei declaraţii de presă dată de sâmbătă de către colonelului Mircea Olaru, până când Parchetul Militar nu va anunţa o eventuală punere în mişcare a acţiunii penale, ofiţerul de Jandarmerie rămâne în funcţie. În urma unei eventuale puneri sub acuzare, militarul va fi pus la dispoziţie, în sensul că i se va restricţiona accesul la orice misiune, i se va retrage muniţia şi legitimaţia şi va primi sarcini de la comandant, care nu implică acţiuni în afaţa unităţii de Jandarmerie, a precizat colonelul Mircea Olaru.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a anunţat vineri că şeful Jandarmeriei Capitalei, general de brigadă Eugen Meran, a fost demis din funcţie.

8 comentarii

ciufulici 12-01-2013 - 16:47

Noi jandarmii Romaniei cerem hotarat sa nu fie nicidecum pedepsit. Dar sa se publice si numele si adresa ca sa mergem sa-l felicitam. Si daca tot e pe publicatelea, sa-l publice si pe ADEVARATUL Huhu Ciu, ca sa stim o treaba!

ciufulici 12-01-2013 - 16:59

Sunt jandarm de omenieeeee
S-am bocancul lustrut
Iti trag suturi la barbieeeeeee
Si te bat dezlantuit.

mai nene, mai!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-01-2013 - 17:24

Radu Mazăre, din mijlocul protestatarilor: “ştiţi câtă muniţie de război s-a cumpărat pentru jandarmi? Cinci milioane de cartuşe, anul trecut. ştiţi de câţi bani şi-au cumpărat dube ca să care arestaţii? De 80 de milioane de euro! ştiţi cât înseamnă aceşti bani? Subvenţia la căldură pentru opt oraşe de mărimea Constanţei, care a fost tăiată de Boc!”
De cand JANDARMERIA are munitie de razboi in dotare ?
Stie dl. Ministru STROE unde este depozitata aceasta munitie, si pentru cine a fost cumparata ! 5 (cinci ) milioane de cartuse de razboi !

digital 12-01-2013 - 17:46

băi agarici,jandarmereria execută și misiuni în teatre de operații,mai restrânse ce-i drept,dar nu cu prăștii cum cred unii ca tine!
doi la mână,în caz de apărare națională va executa misiuni de pază și apărare,pe întreg teritoril național,iar dacă tu crezi că(,) cartușele se fabrică într-o noapte și la colț de stradă,nu mă miră faptul că ești …lord!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-01-2013 - 18:28

@ Digi de MENTHa, intradevar misiunea Jandarmeriei este extrem de vasta pe timp de pace si razboi, dar este o structura de interne, si in misiuni in teatre de operatii externe are rol de mentinere a pacii , a prot .VIP-uri etc. Cand situatia o impune jandarmeria colaboreaza cu fortele armate. M-am pregatit in cadrul M S F pt , regiunea Darfur si a trebuit sa invatam reguluile care se aplica in teatrele de operatiuni !
Si totusi achizitionarea de munitie de razboi la structuri de interne nu este de bun augur ! Tzutzare , ai schimbat iarasi , lepedeul !

digital 12-01-2013 - 18:46

așa să le zici pe forumuri și la ăia de asigură securitatea internă,din sua,marea britanie și pe unde mai activezi tu,să nu se doteze cu muniție de război,că e de rău augur!
hahaha!
oare ce cloceală puturoasă o fi prin mintea ta?!

Antibasistul 12-01-2013 - 19:00

Sa se reintroduca pedeapsa cu moartea pentru crminali, banditii basisti si pentru cei ce bat si tortureaza oameni, chiar si pentru jandarmii batausi.

mircea 13-01-2013 - 08:03

acei care au comandat acele orori nu raspund???,dar comandantul suprem????

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult