Acasa Actualitate-InternaInvestigatii „Dosare X” la Primaria Sectorului 2

„Dosare X” la Primaria Sectorului 2

scris de Ziua Veche
64 afisari

Directia Generala pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar din cadrul Primariei Sectorului 2 cere bani inapoi pe un teren pe care l-a cumparat de la un mostenitor de drept al acestuia.


Anton Alexandru-Emil a inceput in 2007 un proces prin care dorea sa ii fie restituit un teren situat in sectorul 2 al Capitalei. Totul a pornit destul de bine pentru el, Primarul General al Capitalei de la acea vreme, Adriean Videanu, admitandu-i cererea si printr-o dispozitie a dispus retrocedarea terenului.

S-a realizat o expertiza tehnica, s-au stabilit vecini si s-a specificat, printr-un proces verbal ca terenul de 207,9 mp, este sub Gradinita nr.256. Apoi proprietarul a fost contactat telefonic de primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, care l-a invitat a doua zi la cabinetul sau pentru a avea o discutie privind vinderea terenului catre primarie.

Fiind o cladire de utilitate publica construita pe terenul sau, Anton Alexandru a fost de acord cu vinderea terenului catre primarie la pretul de 436 590 euro. Dupa inca o intalnire cu membrii Directiei Generale pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar(DGAPI) si cei din Consiliul Local au fost perfectate actele de vanzare cumparare. Dupa incasarea banilor a inceput nebunia.

Linistit ca si-a recuperat banii pentru terenul nationalizat abuziv in 1954, Anton a aflat ca DGAPI a dat in judecata Primaria Capitalei pentru a anula actul prin care victima noastra a fost pusa in posesia terenului. Printr-o astfel de anulare mostenitorul terenului este obligat sa restituie intreaga suma pe care a incasat-o prin vanzarea terenului. Cei din Directie au specificat ca Primarul General al Capitalei nu putea sa semneze retrocedarea unui teren aflat in administratia primariei sectorului 2. Actiunea a fost cu atat mai grea de inteles pentru ca s-a facut dupa semnarea actului de vanzare-cumparare intre Primaria Sectorului 2 si Anton Alexandru-Emil prin care acestuia i s-a recunoscut practic dreptul de posesie asupra terenului. In acest moment DGAPI urmeaza sa se infatiseze in fata instantei in luna august pentru a vedea daca vor castiga sau nu anularea actului dat de Adriean Videanu.

0 comentariu

Mega Giga si Gagica 19-05-2010 - 11:33

Preda este unul dintre cei mai dotati intelectuali aflati in politicul romanesc. Cum naiba se face ca presa dinafara tarii iau interviuri numai de la cei mai capabili intelectuali si nu se duc si la miticii cracanati? Ne stiu astia asa de bine? Tot ce spune Preda e perfect. Cu o asa gindire si personalitate, omul asta ar trebui sa fie pus in functii de conducere, si nu lasat sa-i amorteasca curul pe banca europarlamentului alaturi de cracanata EBa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult