Acasa Breaking News Razboiul mogulilor: Adevarul lui Patriciu il face praf pe Vantu

Razboiul mogulilor: Adevarul lui Patriciu il face praf pe Vantu

scris de Ziua Veche
2 afisari

Trustul de presa Adevarul, controlat de Dinu Patriciu, il ataca, surprinzator si fara precedent, pe Sorin Ovidiu Vantu. Tema principala a atacului este interzicerea de la difuzare in reteaua “Acces Press”, despre care cei de la Adevarul sustin ca este controlata de Vantu, a saptamanalului “Kamikaze”, editat de redactorii care tocmai au parasit “Academia Catavencu”.

Redam integral comunicatul “Adevarul Holding”:

“Adevarul Holding condamna practicile de cenzura ale Acces Press si cere ferm abandonarea acestora

Adevarul Holding a luat act cu surprindere de cererea trimisa de proprietarii si administratorii retelei Acces Press cu privire la scoaterea de la vanzare a publicatiei „Kamikaze”, editata de colegii de presa de la Ingenio Promo.

Dl. Sorin Ovidiu Vantu care controleaza reteaua de presa Acces Press, dupa ce ani de zile acest lucru a fost ascuns opiniei publice, isi etaleaza in toata „splendoarea” murdarele principii de business care au facut atata rau pietei media in ultimii cinci ani si au condus inclusiv la inchiderea unor titluri traditionale in presa scrisa  printre care Ziua, Cotidianul si Gardianul.

Dupa ce partenerul sau, dl. Sorin Rosca Stanescu, s-a folosit  incorect de numele Clubului  Roman de Presa pentru a obtine dubios (fara licitatie) de la unii primari slabi de inger mai multe sute de locatii in Bucuresti pentru viitoarea retea Acces Press, controlul acesteia a fost inmanat catre mai multe firme offshore despre care se stie (inclusiv angajatii stiu) ca apartin dl. Sorin Ovidiu Vantu.

Cum isi administreaza afacerile de media dl. Sorin Ovidiu Vantu este la urma urmei treaba sa. Un observator atent nu a putut insa sa nu remarce prestatia Realitatii TV in preajma alegerilor din 2009, invitatiile continue facute unor indivizi care se autointituleaza jurnalisti in ciuda opozitiei si mesajelor clare transmise de CRP si AJR (este vorba despre domnii Bogdan Chirieac si Sorin Rosca Stanescu) si „coincidentele” ciudate intre mesajele unor recente campanii ale postului Realitatea TV („Noi vrem respect”) si apelurile inscrise pe pancarde de mai multe sindicate la mitingurile transmise in aceeasi perioada de aceeasi televiziune (pura coincidenta) din fata Guvernului, spre finele anului trecut.

A cere insa, printr-o scrisoare oficiala trimisa mai multor societati comerciale, in anul de gratie 2010, ca o publicatie (in speta „Kamikaze”) din Romania, tara membra a Uniunii Europene, sa fie interzisa la vanzare intr-o retea de distributie denota obiceiuri si mentalitati pe care presa (inclusiv cea a grupului Realitatea) le critica in mod constant.

Adevarul Holding detine de multi ani o importanta retea de distributie in Bucuresti si in ultimele 24 de luni cate una in Cluj si Timisoara, insumand peste 100 de chioscuri. Niciodata, nici in cele mai emotionale momente ale competitiei profesionale cu alte trusturi de presa, Adevarul Holding nu si-a pus problema de a folosi arma distributiei pentru eliminarea de pe piata a competitiei.

Nu numai ca o asemenea  masura are iz puternic de practici concurentiale incorecte (asteptam ca institutia abilitata, respectiv Consiliul Concurentei, sa se sesizeze si sa studieze cazul), dar ea este una pe care Adevarul Holding o considera profund imorala si incorecta la adresa colegilor de la revista „Kamikaze”.

Pur si simplu, Adevarul Holding nu accepta ca asa ceva se mai poate intampla in anul 2010, in Romania.

In consecinta, Adevarul Holding ia atitudine impotriva acestor practici, critica public asemenea initiative si  potrivit atitudinii sale principiale de a face distributie de presa, clauza prezenta in toate contractele noastre de gen, va renunta la colaborarea cu orice societate de distributie care se va alinia la asemenea cereri aberante din partea Acces Press.

Altfel spus, societatile de distributie care vor da curs somatiei Acces Press si nu vor mai vinde revista „Kamikaze” nu vor mai putea comercializa produsele Adevarul Holding, inclusiv carti si DVD-uri.

Cine se preteaza la asa ceva nu poate fi partener de business cu Adevarul Holding! Iar verdictul final va fi dat de cititori si nu de distribuitori.”

0 comentariu

OBSERVATOR 18-11-2010 - 09:10

CUM ADICA? SARBATORIREA ZILEI NATIONALE A UNEI TARI ESTE PENTRU UNGARIA UN ACT DE TRADARE A UNGARIEI? CEL PUTIN ESTE BINE SA STIM PENTRU A TRATA PE VIITOR ZIUA UNGARIEI IN ROMANIA IN MOD IDENTIC CU TRATAMENTUL ZILEI ROMANESTI DE CATRE UNGARIA.
NIMIC MAI SIMPLU (IN REST).
DAR CEI CE-AU RIDICAT SI ARUNCAT CU PIATRA IN ROMANIA AR FI TREBUIT SA SE GANDEASCA PRIMII LA ACEST ASPECT.

YAKOV 18-11-2010 - 12:35

Politicienii nostri de ce n-ar fi acuzati de tradare, pentru toate cate ne-au facut ? Cand ne-au lasat fara flota, fara industrie, fara petrol, etc, nu ne-au tradat ?

Bumerang 18-11-2010 - 12:46

Jurnalistii de la Ziua Veche au nevoie de clickuri!
Arunca titluri tendetioase, pe care unii „obeservatori” fara simt de observatie, dar mai ales fara minte, le inteleg gresit.

Mai observatorule intre act de tradare si o acuzatie adusa de un nationalist ungur este o mare diferenta!

Stiu ca pt pro.sti.me un asa titlu suna bine.

ISAF 18-11-2010 - 13:16

@ Barátom Bumeráng, astea ziaristi de Régi Nap eu nu crezi ca a zis ca Robert Alfoldi ai fost acuzata oficial de catre tisztviselők sau rendőrség de tradarea. doar poate hülye jobbik. dar tu vezi doar parte lui pahar care convine la tine. Isten óvja és éljen Nagy-Románia.

cercetas 18-11-2010 - 23:42

buda + pesta

cercetas 18-11-2010 - 23:58

este nevoie de o zona neutra nemilitarizata de 50-100km la Vest de Tisa, ca nu cumva sa apara pericole la adresa pacii, caci guvernele horthyste moderne continua politica lui Attila de pustiire si alungari, de aruncat priviri hraparetze peste frontiere nici nu mai zic.

cercetas 19-11-2010 - 00:01

Pui maghiar nu are voie la scalda in Tisa, ca nu pluteste, daca pluteste nu scufunda, si mare pacat face!

usla 19-11-2010 - 01:14

Nu cred ca e ceva adevarat ! Minciuni si extremisme ordinare ale lui Vadim si ale PRM-ului. Nu se poate asa ceva ! Iar daca e adevarat, boc mai isi asuma chestia aia pe legea invatamintului ? Si daca DA, mai circula el prin Ardealul natal VREODATA IN VIATA ASTA?! Io cred ca pustiul ala de la Teatru e agentu’ securitatii de i-a iesit asa de bine combinatia exact cind trebuia ! Bravos !

unu 19-11-2010 - 13:05

Uite asa isi dau ungurii arama pe fata… Astfel de abordari ale politicienilor maghiari nu fac altceva decat sa adanceasca distanta dintre români si maghiari. Abordarea ultra nationalista cu accente puternice de şovinism este caracteristică secolului XVIII-XIX. Degeaba au ei pica pe noi după aproape 100 de ani. Degeaba tot latră la lună şi la stele ca ei sunt stăpânii de drept ai Transilvaniei… Sunt mici, foarte mici chiar, iar gandirea lor demonstreaza inca odata cat de puternice sunt radacinile lor din Mongolia. Degeaba se desfiinteaza punctele de trecere ale frontierei la anul. Ei tot in trecut traiesc… Sa le fie după sufletul lor.

NEO... 19-11-2010 - 13:08

Ziua Unirii Romaniei cu Transilvaniei ar trebui sa fie zi de doliu pentru toti ardelenii, banatenii si bucovinenii.
Inseamna extinderea dominatiei unui stat criminal-fascisto-comunist asupra unor teritorii autonome DE SECOLE si inceputul unei decaderi fara precedent in toata istoria lor. Romani semnatari ai Memorandului si luptatori de seama pentru cauza romaneasca in aceste teritorii s-au lamurit cum stau lucrurile dupa Unire si au fost repede eliminati in inchisori romanesti.Capii bisericii greco-catolice, esenta constiintei roamnesti in Ardeal au devenit martiri fiind exterminati tot acolo.Pana acolo a mers bestialitatea romanilor incat IULIU MANIU NICI MACAR NU ARE MORMANT.Comemorarea acestor martiri ar fi trebuit facuta in Ungaria pentru ca in Romania nici o speranta.Cererea romanilor de a sarbatorii in casa victimelor succesul lor arata cat tupeusi nesimtire poate avea acest neam de_*.Ziua Unirii Romaniei cu Transilvaniei ar trebui sa fie zi de doliu pentru toti ardelenii, banatenii si bucovinenii.
Inseamna extinderea dominatiei unui stat criminal-fascisto-comunist asupra unor teritorii autonome DE SECOLE si inceputul unei decaderi fara precedent in toata istoria lor.
Romani semnatari ai Memorandului si luptatori de seama pentru cauza romaneasca in aceste teritorii s-au lamurit cum stau lucrurile dupa Unire si au fost repede eliminati in inchisori romanesti.

Celor care se vor grabi sa ma eticheteze bo_zgor si altele le reamintesc ca sant roman din Ardeal dar ma pis_pe ziua VOASTRA „nationala” iar cu tricolorul vost ma sterg la fund.

EuLupu 19-11-2010 - 13:09

Este si va fi IREDENTISTA, traieste din himera „1000 de ani” si „gloria Imperiului Austriac”. NIMIC NOU, idiotenia este a conducatorilor Romaniei care permit ORICE fel de manifestatii si cerinte MINORITATII unguresti in numele „noilor relatii dintre noi” . Toate tertipurile posible sint puse in miscare de unguri si acceptate de actuala conducere, de unde pina unde presedintele unei tari este HUIDUIT la el in tara cind vorbeste despre INTEGRITATEA statului sau? Citi din multime au fost din „Legiunea Secuiasca” si altii ca ei din Ungaria ADUSI acolo sa incinga spiritele?? Raspunsul ungurilor – „FURTUL ARDEALULUI” de Ziua Nationala a Roamniei!!! E vremea ca actualli guvenranti sa se trezeasca din pupatul in * „globalizat” si sa se apuce de TREABA – ECONOMIC SI POLITIC, norocul lor pina acum este ca nici ai de la Pesta nu sint departe de ei!

Ghita Bizonu 19-11-2010 - 13:37

Adica ca cam asa : din pacate ungurii dau apa la moara PRM ului si nationalistilor romani. Sa ne fie rusine cu ei. Ca daca nu erau acesti nationalisti ne impcam cu ungurii, dupa ce le retrocedam Ardealul si jud Bacau si intrpducea lb ungara ca limba oficicla si in Muntyenia, Oltenia, Moldova …
Noi ar trebui sa fimintelegatorifiindca atunci Unaria a piersdut si Ardealul, si Slovacia si Croatia si Voivodina . Mare trauma !
Ins ais curios ce parere ar avea croatii ….

FORESKIN 19-11-2010 - 14:54

…si cu monitoru’ e greu sa te stergi…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult