Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE Asistenta de la Maternitatea Giulesti ramane in arest

UPDATE Asistenta de la Maternitatea Giulesti ramane in arest

scris de Ziua Veche
9 afisari

.UPDATE 16.00

Magistratii de la TB au respins luni recursul declarat de asistenta Florentina Cirstea si au decis ca aceasta sa fie cercetata in continuare in stare de arest preventiv.

Tribunalul Bucuresti va judeca, luni, recursul declarat de asistenta Florentina Cirstea de la Maternitatea Giulesti, in dosarul in care a fost arestata pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa.

 Asistenta medicala a fost arestata la inceputul acestei saptamani, pentru 29 de zile, in urma unei decizii a Judecatoriei sectorului 6. Florentina Cirstea a fost retinuta luni seara, pentru 24 de ore, anchetatorii sustinand ca se impune arestarea ei deoarece a parasit in mod nejustificat salonul de la terapie intensiva, unde s-a produs tragedia care a dus la moartea a cinci nou-nascuti.

Din probele administrate pana in acest moment al urmaririi penale a reiesit faptul ca invinuita, angajata a Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie ‘Prof. dr. Panait Sarbu’ nu si-a indeplinit atributiile de serviciu stabilite in fisa postului, in sensul ca nu a supravegheat in permanenta nou-nascutii aflati in salonul de terapie intensiva. Prin faptul ca a parasit in mod nejustificat salonul, a facut imposibila sesizarea momentului izbucnirii incendiului si luarea masurilor de evacuare a nou-nascutilor. Consecinta incalcarii indatoririlor profesionale a fost una extrem de grava, avand in vedere faptul ca incendiul a condus la decesul a cinci nou-nascuti si la vatamarea altor sase”, se arata intr-un comunicat al Parchetului General, citat de Agerpres.

In cazul Maternitatii Giulesti, a fost retinut de procurori si seful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Prof. dr. Panait Sarbu, Vasile Dima, insa el nu a fost arestat preventiv.

Judecatoria sectorului 6 a respins in 27 august propunerea Parchetului de arestare preventiva a lui Vasile Dima, care are probleme medicale grave, urmand sa fie cercetat in stare de libertate.

Decizia judecatorilor a fost atacata de procurorii Parchetului General, urmand ca recursul sa se judece la Tribunalul Bucuresti.

Vasile Dima a fost eliberat, sambata, din arestul Directiei Cercetari Penale, dupa expirarea ordonantei de retinere emisa de procurori.

0 comentariu

MIHAILESCU 26-05-2010 - 10:58

CHIAR ACUM CIND SA-I BAGE LA BULÄU PE PROCURORI: JUDECATORI: ???OARE SCAPA DE PUSCARIE PROCURORUL INFRACTOR BERGHEZAN ION DE LA SIBIU??? ARE VREO 15 aminari ??? COMPLICII LUI DE LA ICCJ BUC: ASTEAPTA SA SE DESFINTEZE PUSCAROAICELE DIN LIPSA DE BANI:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS