Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Reţea de traficanţi, destructurată. DIICOT a colaborat cu SRI, DEA şi DGIA (VIDEO)

Reţea de traficanţi, destructurată. DIICOT a colaborat cu SRI, DEA şi DGIA (VIDEO)

scris de M.A.
4 afisari

DIICOT şi DCCO – Serviciul Antidrog au reuşit să destructureze o reţea transfrontalieră de traficanţi de droguri. La operaţiune au mai controbuit DOS, SRI, DEA şi DGIA din MApN.

Reţea de traficanţi, destructurată. DIICOT a colaborat cu SRI, DEA şi DGIA

Reţea de traficanţi, destructurată. DIICOT a colaborat cu SRI, DEA şi DGIA

Grup infracţional organizat era constituit din cetăţeni columbieni, români, bulgari şi italieni, specializat în traficul internaţional de droguri de mare risc – cocaină. Gruparea reprezenta una dintre cele mai active şi ermetice reţele de traficanţi de droguri din Europa, cu membri extrem de violenţi, care, sub coordonarea liderilor – inculpaţii Banev Evelin Nikolov, zis Brendo, 48 de ani şi Radoslav Georgiev Atanasov, 42 de ani, au organizat transporturi de cocaină, de ordinul sutelor de kilograme, pe relaţia America de Sud – Europa de Vest, spune DIICOT.

Drogurile erau transportate cu iahturi, transbordate pe vase de transport mărfuri, preluate de pe aceste vase cu bărci de mare viteză şi descărcate în porturi de interes pentru gruparea infracţională. Inculpaţii au intenţionat ca parte din drogurile de mare risc, procurate din America de Sud, să fie introduse pe teritoriul Uniunii Europene, folosind ca rută alternativă România – portul Constanţa.

În acest context, în cursul lunii aprilie 2012, procurorii DIICOT au capturat cantitatea de aproximativ 50 kilograme de cocaină, puritate 93%, introduse de către membrii grupării pe teritoriul României, în scopul comercializării. Valoarea drogurilor de mare risc este de 6 milioane Euro.

Potrivit DIICOT, în prezent, inculpaţii se află in stare de deţinere pe teritoriul Italiei, pentru săvârşirea aceluiaşi gen de infracţiuni. Procurorii DIICOT au solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul tehnic şi informativ al operaţiunii a fost asigurat de către DOS şi SRI. Procurorii DIICOT au cooperat în interesul soluţionării cauzei cu ofiţerii DEA, din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Pe parcursul cercetărilor, procurorii DIICOT au cooperat şi cu Direcţia Generală de Informaţii a Armatei (DGIA), din cadrul Ministerului Apărării Naţionale precum şi cu autorităţile judiciare partenere din Grecia, Bulgaria şi Italia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult