Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Revocarea lui Andon şi Pâslaru, solicitată de ANI la Parlament

Revocarea lui Andon şi Pâslaru, solicitată de ANI la Parlament

scris de A.B.
0 afisari

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cere Parlamentului revocarea din funcţie a parlamentarilor Sergiu Andon şi Florin Costin Pâslaru, ca urmare a rămânerii irevocabile a deciziilor privind încălcarea legii de către cei doi politicieni.  

ani

foto: puterea

ANI solicită Camerei Deputaţilor, în conformitate cu dispoziţiile art.26, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 176/2010, aplicarea sancţiunilor disciplinare, respectiv revocarea din funcţie a lui Andon Sergiu şi a lui Pâslaru Florin Costin, deputaţi în Parlamentului României. Ptrivit Mediafax, neaplicarea sancţiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcţiei publice, după caz, atunci când actul de constatare a rămas definitiv, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune. De asemenea, conform prevederilor art. 271 din Codul penal, nerespectarea hotărârilor judecătoreşti se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult