Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE Revoluţionari. George Costin retinut DNA şi demis de premier

UPDATE Revoluţionari. George Costin retinut DNA şi demis de premier

scris de P.C.R.
6 afisari

UPDATE 15,48. Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a decis ca George Costin să fie eliberat din postul de secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor, după ce secretarul de stat a fost reţinut pentru acuzaţii privind infracţiunea de luare de mită.

———————

UPDATE 15,20. Şeful Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, George Costin, a fost reţinut luni de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
George Costin a fost urcat în dubă şi transportat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, după mai mult de două ore petrecute în sediul DNA.

————————————————

Secretarul de stat pentru problemele revoluționarilor, George Costin este audiat de către procurorii anticorupție în legătură cu modul în care au fost acordate certificatele de revoluționar.

Revoluţionari. George Costin la DNA şi în prag de demitere

George Costin, urmează să fie destituit din funcţie, a susţinut, luni, într-o conferinţă de presă, deputatul Nicolae Mircovici.”Pe problema care face obiectul acestei conferinţe de presă (amendamentele făcute de George Costin la Legea 341/2004 – n.r.) am solicitat, în primă fază, şi după aceea am fost destul de ferm în a lămuri o problemă legată de acest secretariat de stat pentru problemele revoluţionarilor şi domnul prim-ministru, preşedintele PDL şi secretarul general al PDL (…) mi-au spus că urmează să fie destituit domnul George Costin din funcţia de secretar de stat”, a spus Mircovici. El a susţinut că demiterea va fi decisă probabil în cursul zilei de luni, urmând ca marţi, cel târziu, să fie numit un nou secretar de stat.

„Probabil că se va ţine cont şi de punctul de vedere al organizaţiilor de revoluţionari. Eu aş fi fericit dacă ar fi cineva din Timiş, cineva care nu poate fi sub nicio formă contestat, aşa cum, din păcate, este contestat domnul secretar de stat George Costin„, a arătat deputatul. Comisia parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 1989 a dat aviz negativ proiectului legislativ şi amendamentelor sale, proiect care modifică legea recunoştinţei şi care se află acum în dezbatere la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor pentru că încalcă Constituţia şi regulamentele Parlamentului.
‘Iniţiativa care aparţine unui deputat PDL, Viorel Balcan, a fost respinsă de Senat la finalul sesiunii trecute cu zero voturi pentru şi 113 voturi împotrivă. În mod firesc, când acest lucru se întâmplă, în Camera Deputaţilor care este decizională parcursul acestei iniţiative trebuia să fie identic. Spre surprinderea noastră în timpul vacanţei parlamentare Secretariatul de stat pentru revoluţionari din împreună cu o asociaţie de revoluţionari au venit cu o serie de amendamente la acestă iniţiativă prin care schimbă în mod fundamental proiectul’, a declarat luni preşedintele Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din Decembrie 1989, senatorul liberal Raymond Luca. Luca a mai precizat că cea mai importantă modificare la legea recunoştinţei este eliminarea condiţionării prin care luptătorii cu merite deosebite pot primi o indemnizaţie dacă venitul lor este sub cel mediu pe economie. ‘Prin eliminarea acestei condiţii, în loc de 9.000 de oameni cât sunt acum în plată vom avea potenţial circa 16.000 de persoane care vor fi plătite, număr care include magistraţi militari, chiar şi parlamentari, oameni cu venituri considerabile’, a spus Luca.

2 comentarii

romeo 27-02-2012 - 22:27

Iata ce gasim in MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA A IV-A, Nr. 413/22.II.2010 – Anul 178 (XX) – Nr. 413 : Societatea Comercială JILAVA ’89 – S.R.L., București – HOTĂRÂREA NR. 2 , din data de 4.01.2010 a adunării generale a asociaților, Dl Gadina Constantin, având domiciliul în București, Str. Academiei nr. 39-41, sc. B, et. 1, ap. 6, sectorul 1, C.I. seria RD nr. 569156, CNP 1540213400401, asociat la S.C. JILAVA ’89 – S.R.L., cu sediul în București, Calea Dorobanților nr. 56, CUI: R1583867, având în același timp și calitatea de administrator la S.C. JILAVA ’89 – S.R.L. (în baza actului constitutiv al societății comerciale), și Dna Raiciu (Lupu) Silvia, asociată la S.C. JILAVA ’89 – S.R.L., având domiciliul în București, bd. Dimitrie Cantemir nr. 1, bl. B2, ap. 19, sectorul 4, C.I. seria RT nr. 695127, CNP 2560810400120; am hotărât: : ‘Suspendarea activității S.C. JILAVA ’89 – S.R.L. pentru o perioadă de 3 ani (începând cu data de 4.01.2010) “. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei se însărcinează dna Voicu Rodica având C.I. seria RD nr. 262693, care va avea sarcina efectuării tuturor formalităților la Oficiul Registrului Comerțului. – (32/1.497.695).Dupa ce a ramas restantier pe 18 ani la cei 700 m spatii comerciale in Calea Dorobanti 50 cu chichite avocatesti, i-l ia asociat pe Romeo si dupa ce-l transforma din revolutionar cu merite deosebite conform certificatului in ranit, dandu-i alt certificat cu ajutorului rudei de la SSPR, dupa ce au fost colegii la Comisariatul civil si imparteau certificate, legitimatii de serviciu special si legitimatii la o agentie USA antidrog. Si de ar fi numai astea …,

Reden 28-02-2012 - 08:59

Consider ca, este principalul vinovat pentru ,,infiintarea,, impostorilor printre cei cu merite, ducand la denigrarea acestora.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult