Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Revoluţionarii noştri, securiştii lor. Dosarele Securităţii fac prăpăd

Revoluţionarii noştri, securiştii lor. Dosarele Securităţii fac prăpăd

scris de P.C.R.
0 afisari

Zeci de certificate de revoluţionar au fost anulate, alte câteva zeci urmând a fi, de asemenea, anulate în momentul în care Curţile de Apel vor valida deciziile Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii, care a stabilit că deţinătorii acestor certificate au făcut poliţie politică.

decembrie_1989 mineriada

foto Victor Roncea

Un număr de 74 de certificate de revoluţionar au fost oficial declarate nule şi alte câteva zeci vor fi de asemenea anulate, atunci când Curţile de Apel din întreaga ţară vor da decizii care vor confirma hotărâri prin care Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii a stabilit că deţinătorii acestor certificate au făcut poliţie politică sau au luptat împotriva revoluţiei, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, Adrian Nicolaescu, secretar general al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din decembrie 1989.

Acesta a precizat, potrivit Mediafax că, potrivit legii, deţinătorii de certificate de revoluţionar în privinţa cărora se face dovada că au făcut poliţie politică în vremea regimului comunist sau că au acţionat împotriva revoluţiei pierd certificatele pe care le deţin şi roate drepturile ce decurg din calitatea lor de revoluţionar.

Potrivit lui Adrian Nicolaescu, la nivel naţional există aproape 200 de asociaţii ale revoluţionarilor din decembrie 1989, aproximativ 70 dintre acestea având dreptul de a elibera certificate de revoluţionar.

2 comentarii

gogu 09-07-2011 - 03:36

Pe astia ii plateste Poporul pentru ca au tradat. Ca si pe ”ilegalistii” comunisti, carora nu le-a umblat nimeni la privilegii. Sa DISPARA toate mizeriile astea umane, lipitori si paduchi pe trupul Tarii !

mariusmioc 10-07-2011 - 15:38

Situaţia nominală a proceselor dintre CNSAS şi revoluţionari: http://mariusmioc.wordpress.com/2011/06/21/situatie-a-proceselor-dintre-cnsas-si-revolutionari/
Conform art. 8 din Legea 341/2004 persoanele care au făcut poliţie politică nu pot beneficia de certificat de revoluţionar.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult