Acasa Actualitate-InternaInvestigatii RL. Straniile conexiuni din cazul Marius Petcu

RL. Straniile conexiuni din cazul Marius Petcu

scris de Z.V.
4 afisari

Miron Mitrea este naşul lui Marius Petcu. Firmele magnatului Dumitru Bucşaru au făcut afaceri profitabile cu ministerul condus de Mitrea. Soţul judecătoarei care l-a eliberat pe Petcu a fost angajatul fiicelor lui Bucşaru.

Marius Petcu este finul lui Miron Mitrea

foto: Agerpres

Verificările făcute de România Liberă scot la iveală câteva conexiuni cel puţin interesante între mai multe personaje aflate în strânsă legătură atât cu Marius Petcu, cât şi cu ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Este deja bine cunoscut faptul că Marius Petcu este finul lui Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor din guvernarea PSD a lui Adrian Năstase. De altfel, ca lider sindical, Petcu a jucat adesea rolul de portavoce a intereselor PSD în ceea ce priveşte mişcarea sindicală, relaţia sa cu social-democraţii fiind una cât se poate de solidă. Pe de altă parte, în timpul mandatului de la Transporturi al lui Miron Mitrea unul dintre principalii beneficiari ai contractelor cu instituţia condusă de actualul senator PSD de Vrancea a fost omul de afaceri Dumitru Bucşaru. Firma acestuia din urmă, Art Construcţii, fostă Valahorum, a fost cea care a construit Gara Focşani. Totodată, propunerea de săptămâna trecută a procurorilor anticorupţie, respectiv arestarea lui Marius Petcu, a fost repartizată spre soluţionare judecătoarei Anca Alexandrescu.

Potrivit ultimei declaraţii de avere a magistratului, datată aprilie 2009, soţul magistratei, Leonard Lucian Alexandrescu, este salariat al firmei Renaissance Catering din Ilfov. Societatea respectivă a fost deţinută până în septembrie 2010 de cele două fiice ale lui Dumitru Bucşaru – Ramona Magdalena şi Zenaida Iuliana. Atunci, ambele fete ale patronului echipei Unirea Urziceni au cedat, potrivit surselor RL, doar în acte, firma Renaissance Catering către Corina Elena Neacşu, o tânără născută în Câmpulung Muscel. În urma verificărilor făcute de România Liberă la Registrul Comerţului a rezultat că Neacşu nu mai figurează ca acţionar la vreo altă societate comercială.

Citeşte articolul integral aici

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult