Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Roma, orasul cu cei mai multi hoti de buzunare, dupa Barcelona

Roma, orasul cu cei mai multi hoti de buzunare, dupa Barcelona

scris de Ziua Veche
2 afisari

Cel mai cunoscut site de calatorii din lume, „TripAdvisor” a realizat un clasament al oraselor cu cei mai multi hoti de buzunare, in care Roma a fost depasita doar de Barcelona, informeaza miercuri cotidianul Corriere della Sera.

 

Clasamentul a fost alcatuit pe baza recenziilor scrise de turisti pe forumul site-ului in ultimele 12 luni. Administratorii celebrului site au asociat diferite orase ale lumii cu cuvantul „hot” si au numarat de cate ori aparea in dreptul fiecarui oras. Orasele clasate pe primele 10 locuri se afla in Europa. Pentru cel de-al doilea an consecutiv, Barcelona este in fruntea topului, fiind cunoscuta ca orasul cu cei mai multi hoti de buzunare.

Spre nemultumirea primarului Romei, „Cetatea Eterna” se situeaza pe locul al doilea, la fel ca in 2009. Zonele periculoase raman cele din preajma punctelor de atractie turistica, cum sunt Pantheonul si Fontana di Trevi. Anul trecut, administratia Romei a contestat clasamentul motivand ca furturile au scazut cu 17%.

Adevarata surpriza a clasamentului este intrarea Londrei in top 10, pe ultimul loc. Capitala Marii Britanii a luat locul Florentei, despre care turistii spun, in sfarsit, ca „se pot bucura in liniste de frumusetile ei”.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult