Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Romani acuzati de fraude fiscale in SUA

Romani acuzati de fraude fiscale in SUA

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Un juriu federal a pus sub acuzatie 24 de persoane, marea majoritate romani, pentru ca au pretins peste 2,35 milioane de dolari in rambursari de taxe federale si ajutoare de la stat, informeaza un comunicat al FBI.


Punerea sub acuzare vine la cateva luni dupa arestarea, in luna aprilie, a romanului Ovidiu Isac, de 28 de ani, din Skokie, statul american Illinois, unul dintre cei 24 de inculpati. Potrivit comunicatului, inculpatii arestati marti, 13 iulie, au fost: fratele lui Ovidiu Isac, Daniel Isac, 25 ani, din Mount Prospect; Vasile Husti George,19 ani, din Chicago; Ioan Pop, 25 de ani, din Bellevue, Washington; Marius Timofti, 26 de ani, din Chicago; Cristian Talos, 31 de ani, si sotia sa, Virginia Talos, 27 de ani, ambii din Bothel Washington, anterior rezidenti in Chicago. Toti sase au fost eliberati pe cautiune. Ovidiu Isac a fost la randul sau eliberat pe cautiune, transmite Agerpres.
Inculpatii sunt acuzati de conspiratie in vedere insusirii frauduloase de fonduri federale si de fraudare a IRS (Fiscul american), potrivit procurorilor. Isac si unii dintre colaboratorii sai au recrutat mai multe persoane pentru a deschide conturi bancare, a ridica taxa de depozit si ajutoarele de stat si a imparti veniturile, potrivit comunicatului de presa si punerii sub acuzare.
Declaratiile fiscale depuse de grupul de infractori foloseau numele unor cetateni romani, printre care romani veniti in SUA cu vize de vizitator. Rambursarile includeau formulare W-2 false, pretinzand venituri salariale si deduceri false care au permis solicitari frauduloase de rambursari de taxe si ajutoare de stat, dupa cum sustin procurorii.
Infractorii s-au folosit de peste 440 de declaratii fiscale false pentru anii fiscali 2007, 2008 si 2009 pentru a obtine bani depozitati in conturi bancare, mai ales in zona Chicago, au mai precizat procurorii.
Grupul a colectat astfel 1,3 milioane dolari din cele peste 2,35 milioane pretinse in declaratiile fiscale false. Potrivit legislatiei americane, fiecare dintre acesti inculpati risca 15 ani in inchisoare si amenzi de 500.000 dolari.

0 comentariu

nik 23-05-2010 - 19:47

nu vor renunta la stilul stalinist. ivan nu accepta sa fie egal cu lumea darmite sa fie dominat chia si numai politic

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult