Acasa Actualitate-InternaInvestigatii România. Activităţi nucleare: Au dispărut 75 de documente clasificate

România. Activităţi nucleare: Au dispărut 75 de documente clasificate

scris de M.A.
7 afisari

75 de documente care conţin informaţii clasificate, din domeniul cercetarii nucleare, au fost declarate pierdute, în timpul unui inventar de rutină.

top secret

Lipsa a fost constatată de conducerea Regiei Autome pentru Activităţi Nucleare – Sucursala Cercetări Nucleare Piteşti (SCN).

Marin Ciocanescu, seful Structurii de Securitate si Director Adjunct Securitate Nucleara a confirmat pentru HotNews.ro existenta anchetei.

Cu toate acestea, documentele pierdute nu prejudiciază siguranţa naţională, susţine oficialul.

“Va instiintez ca prin Decizia SCN nr. 55/27.05.2011 s-a constituit o comisie care a stabilit cu certitudine ca un numar de 75 de pozitii din Registrul de evidenta a materialelor secrete de stat din perioada 1974-2002 reprezinta informatii clasificate care sunt iremediabil pierdute”, se arata intr-o nota semnata de conducerea SCN.

Vezi aici ce informaţii conţineau documentele.

1 comentariu

YAAKOV 19-07-2011 - 12:15

Banuiesc ca au disparut documentele stiintifice legate pe procedeul de separare a plutoniului. Se zice ca Pakistanul si-ar fi facut prima bomba cu date transmise din Romania, dar se poate sa le fi primit de la tovarasul Kim.
Este posibil ca agenti romani sa fi primit acele informatii de la americani si sa le fi dat ca din partea Romaniei. America era interesata ca Pakistanul sa detina niste bombe mai primitive, ca sa lovesca in interesele Indiei,

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult