Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Romania, mainile sus!

Romania, mainile sus!

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.O benzinarie din municipiul Constanta a fost jefuita, luni dimineata, de un barbat care avea fata acoperita si care a amenintat cu un pistol un angajat al unitatii si a reusit sa fuga cu suma de 1.500 de lei, bani proveniti din incasari. Si duminica noapte, doua persoane cu cagule pe fata si inarmate cu cate un pistol au patruns intr-un cazinou din Calarasi si, dupa ce i-au amenintat pe paznic si pe gestionara, au luat suma de 15.000 de lei, apoi au fugit, fara ca politistul comunitar aflat in zona sa incerce sa le opreasca. In ultimele zile, in Romania au avut loc alte sase jafuri.


Potrivit purtatorului de cuvant al IJP Constanta, inspector Radu Croitoru, in jurul orei 06.00 un barbat imbracat in negru si cu fata acoperita a mers la o statie de alimentare cu carburanti de pe strada Soveja din Constanta si i-a cerut operatorului sa deschida usa.

 

Angajatul firmei le-a declarat politistilor ca atacatorul avea in mana un pistol, cu care l-a amenintat prin geam, iar el a deschis usa de frica. Dupa ce i-a deschis usa si i-a permis accesul in interior, atacatorul a luat suma de 1.500 lei, bani proveniti din incasari, si a disparut.

„Angajatul avea asupra sa, in buzunar, butonul mobil de panica, dar nu se stie din ce cauza nu l-a actionat decat dupa ce autorul a sustras banii si a fugit de la locul comiterii faptei”, a declarat Radu Croitoru, citat de Mediafax.

El a precizat ca obiectivul este prevazut cu grilaje si usa de acces metalice si este monitorizat cu sistem de supraveghere video, iar sistemul de alarma este conectat la dispeceratul unei firme de paza.

Politistii au organizat filtre rutiere pentru prinderea autorului jafului.

Conform sursei citate, statia de carburanti a fost verificata ultima data cu privire la modul de asigurare a pazei in data de 19 aprilie, nefiind constatate nereguli.

in ultimele zile, in Romania au avut loc alte sase jafuri.

 

 

Hotii au castigat la ruleta

 

Pe de alt parte, doua persoane cu cagule pe fata si inarmate cu cate un pistol au patruns, duminica noapte, intr-un cazinou din Calarasi si, dupa ce i-au amenintat pe paznic si pe gestionara, au luat suma de 15.000 de lei, apoi au fugit, fara ca politistul comunitar aflat in zona sa incerce sa le opreasca.

Potrivit purtatorului de cuvant al IJP Calarasi, inspector Ramona Tudor, oamenii legii au fost sesizati, luni, la ora 03.39, de catre un agent de paza al cazinoului din municipiul Calarasi ca doi barbati cu cagule pe fata si inarmati cu pistoale au reusit sa fure suma de 15.000 de lei, reprezentand incasarile unitatii.

„Echipa care a mers la fata locului a stabilit, in urma declaratiilor agentului de paza, in varsta de 24 de ani si ale gestionarei, o tanara de 21 de ani, ca in jurul orei 03.35 cele doua persoane, care purtau cagule si manusi negre, fiecare avand asupra sa cate un pistol, au patruns in sala in care functionau aparatele de joc electronice si ruleta. Prin amenintarea agentului de paza si a gestionarei, au sustras suma de 15.000 lei, pe care gestionara o avea in casa de marcat”, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Politiei Calarasi.

Conform sursei citate, la aproximativ zece metri de usa de acces in cazinou se afla un punct de paza in care executa serviciul de paza un agent de politie comunitara, care le-a vazut pe cele doua persoane cu cagule in momentul in care au fugit, insa nu a avut nicio reactie.

„S-a luat masura instiintarii Primariei municipiului Calarasi cu privire la atitudinea agentului comunitar pentru luarea masurilor corespunzatoare si prelucrarea cazului cu intreg efectivul pentru a se evita pe viitor un astfel de comportament”, a mai precizat inspector Ramona Tudor.

Primele rezultate ale anchetei arata ca sala de jocuri este prevazuta cu sistem de supraveghere video atat in interior, cat si exterior, insa acesta nu functiona.

La ultimul control facut de politisti la acest cazinou, in 10 mai, au fost descoperite mai multe nereguli, fiind facute recomandari pentru remedierea acestora. intrucat problemele nu au fost rezolvate, in acest caz a fost intocmit dosar penal pentru neglijenta in serviciu.

Totodata, incidentul a fost favorizat si de faptul ca gestionara, contrar procedurii care stipula inchiderea cazinoului la efectuarea schimbului de tura si ridicarea banilor din aparatele electronice de joc, a ridicat sumele in intervalul orar 03.00-03.15 si le-a pus in casa de marcat fara a lua masuri de asigurare a acestora.

 

Pe banda rulanta

 

Acesta este cel de-al saselea jaf petrecut in Romania in ultimele zile. Primul s-a petrecut in noaptea de joi spre vineri, la o farmacie din zona centrala a municipiului Timisoara, unde un barbat care a pulverizat in incinta spray lacrimogen a reusit sa fure banii din incasari.

Cel de-al doilea jaf a fost comis, in aceeasi noapte, la Primaria din Baltati, judetul Iasi, de doi barbati care l-au imobilizat pe paznic si au distrus sistemul de inchidere al casei de valori, furand din institutie 40.000 de lei.

Tot in noaptea de joi spre vineri, persoane mascate au jefuit, la interval de cateva ore, o sala de jocuri din Mangalia si o statie de carburanti din localitatea constanteana Lazu, in ambele cazuri personalul fiind amenintat cu pistoale, insa in cazul jafului din Lazu arma fiind de jucarie. Vineri, doi barbati cu fetele acoperite au intrat intr-o unitate bancara din Arad si au amenintat-o pe casiera, fugind apoi cu o suma de bani.

0 comentariu

nume autor 20-05-2010 - 06:29

Mareste-ti stadionul , fa niste transferuri , numeste staful tehnic si incearca sa bati celelalte echipe intr-o competitie de fotbal-management online cu peste 40 000 de echipe din toata lumea , Romania cu propria liga , te inscri si joci gratis.

http://www.managerleague.com/index.pl?ref=377343

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult