Acasa Actualitate-InternaInvestigatii România şi R.Moldova – Centru Comun de Contact de la Galaţi

România şi R.Moldova – Centru Comun de Contact de la Galaţi

scris de M.A.
5 afisari

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş şi omologul său din Republica Moldova, Alexei Roibu, au semnat marţi Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind înfiinţarea şi funcţionarea Centrului Comun de Contact de la Galaţi.

Alexei Roibu si Traian Igas

Alexei Roibu si Traian Igas

„Acordul constituie baza juridică de cooperare a autorităţilor de poliţie, poliţie de frontieră şi vamă din România şi Republica Moldova în cadrul Centrului Comun de Contact“, a afirmat, cu acest prilej, Traian Igaş. „Ne-am propus ca activităţile noastre viitoare să fie orientate, ca şi până în prezent, spre o cooperare care să contribuie la eforturile de combatere a criminalităţii organizate, a migraţiei ilegale, a traficului de persoane, traficului de stupefiante şi, implicit, la asigurarea securizării frontierei externe a Uniunii Europene“, a continuat oficialul de la Bucureşti. La rândul său, ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova, Alexei Roibu, a precizat că semnarea acestui acord este un pas foarte important care va facilita cooperarea autorităţilor competente în zona de frontieră. Acordul semnat marţi reglementează regulile generale de funcţionare ale Centrului Comun de Contact, atribuţiile coordonatorilor şi ale personalului, misiunile Centrului Comun de Contact, modul de realizare a schimbului de informaţii, baza tehnico-materială, distribuţia cheltuielilor de exploatare, modificarea/amendarea acordului şi clauzele finale privind intrarea în vigoare, respectiv posibilitatea aderării ulterioare şi a altor state interesate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult