Acasa Actualitate-InternaInvestigatii România şi R. Moldova se unesc împotriva drogurilor

România şi R. Moldova se unesc împotriva drogurilor

scris de M.A.B.
2 afisari

Constantin Traian Igaş şi omologul său din Republica Moldova, Alexei Roibu, au semnat la Bucureşti Protocolul de colaborare între Ministerul Administraţiei şi Internelor din România şi Ministerul Afacerilor Interne din Moldova, în domeniul prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de stupefiante, substanţe psihotrope şi precursori.

Alexei Roibu si Traian Igas

Alexei Roibu si Traian Igas (foto MAI)

Este prima vizită pe care dumneavoastră o faceţi în România şi în cadrul ministerului, este un bun început pentru noi, pentru ceea ce înseamnă colaborarea dintre ministerul nostru şi ministerul dumneavoastră, dintre cele două state – România şi Moldova. Practic, noi nu facem altceva decât să ducem mai departe o muncă începută de miniştrii care au fost înaintea noastră şi pe care, cu siguranţă, cei care vor veni după noi o vor duce mai departe“, a spus Igaş.

La rândul său, Roibu a apreciat că Protocolul de colaborare „reprezintă o conjugare a eforturilor comune şi dorinţa reciprocă de a lansa o bază normativă şi un mecanism efectiv de prevenire şi combatere a traficului de droguri pe teritoriul statelor noastre“, iar evenimentul vine să implementeze angajamentul bilateral asumat odată cu semnarea, la Chişinău, la 27 ianuarie 2010, a declaraţiei comune a miniştrilor de interne din cele două ţări. „Sperăm că acest tratat semnat astăzi va permite subdiviziunilor specializate în combaterea traficului de droguri din cele două ţări să asigure o interacţiune calitativă în contextul eradicării fluxului de droguri pe teritoriul statelor noastre, fapt care pentru Republica Moldova reprezintă unul dintre angajamentele implementării acţiunilor în cadrul dialogului privind liberalizarea regimului de vize în Uniunea Europeană. România este susţinătorul de bază al ţării noastre în dialogul cu Uniunea Europeană asupra procesului de liberalizare a regimului de vize“, a adăugat ministrul Alexei Roibu.

Noul document reglementează conlucrarea între cele două ministere şi vizează schimburi de date şi de experienţă între experţi din România şi Republica Moldova, în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de droguri.

2 comentarii

codul m 25-03-2011 - 09:35

„drogurile” fiind,cei care au mentinut Basarabia departe ca casa noastra.Viva Basarabia noastra.Vreau ca bunicul sa mearga sa-si reia pamintul din ORHEI si sa moara in vatra sa, dupa cum spera.

Pandosu 25-03-2011 - 09:57

PREMONITIE:
Moldova + Romania vor inchide granitele pentru o fluiditate a drogurilor etnobotanice. Moldova + Romania vor inchide granitele pentru o fluiditate a drogurilor etnobotanice. Moldova + Romania vor inchide granitele pentru o fluiditate a drogurilor etnobotanice. Moldova + Romania vor inchide granitele pentru o fluiditate a drogurilor etnobotanice. Moldova + Romania vor inchide granitele pentru o fluiditate a drogurilor etnobotanice. Moldova + Romania vor inchide granitele pentru o fluiditate a drogurilor etnobotanice. Moldova + Romania vor inchide granitele pentru o fluiditate a drogurilor etnobotanice.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult