Românii sechestraţi în India au fost eliberaţi cu sprijinul SRI | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Românii sechestraţi în India au fost eliberaţi cu sprijinul SRI

Românii sechestraţi în India au fost eliberaţi cu sprijinul SRI

scris de D.S.S.
1 afisari

În urma demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, al Poliţiei Române şi al consulului onorific al României din Chennai (India), cei doi cetăţeni români care ar fi fost lipsiţi de libertate în statul Kerala, din sudul Indiei, se află în momentul de faţă în libertate, informează un Comunicat transmis de MAE.

Ioan Hânţar, patronul firmei de reşapat cauciuri (foto:monitorulsv.ro)

Aceştia vor părăsi teritoriul Indiei în dimineaţa zilei de mâine, 3 noiembrie 2012, şi vor beneficia pe tot parcursul călătoriei de întoarcere în România de protecţie consulară din partea misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare române. Ministerul Afacerilor Externe a informat şi menţine contactul permanent cu familiile celor doi cetăţeni români.

Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a relatat, vineri, că în urmă cu o zi Ambasada României la New Delhi a fost sesizată de o firmă din România că doi angajaţi ai săi, cetăţeni români, au fost reţinuţi de autorităţile de control pe un aeroport din Sudul Indiei.

Cazanciuc a precizat că ambasada a verificat aceste informaţii, care nu s-au confirmat, iar în cursul aceleiaşi zile reprezentanţii firmei au contactat din nou misiunea diplomatică, spunând că cei doi angajaţi au fost reţinuţi de „persoane fizice”, care urmare a unor „neînţelegeri de ordin comercial”.

Unul din cei doi români care a fost răpit ieri în India este Ioan Hânţar, patronul firmei de reşapat cauciuri de la Slobozia-Milişăuţi. Acesta era plecat în străinătate împreună cu un angajat al propriei firme, Vasile Mireuţă, care a fost, la rândul său, răpit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult