Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Rotire la conducerea Poliţiei: Petre Tobă, în locul lui Liviu Popa

Rotire la conducerea Poliţiei: Petre Tobă, în locul lui Liviu Popa

scris de M.A.
7 afisari

Rotire de cadre, la Poliţia Română. Liviu Popa va fi înlocuit, în fruntea IGPR, de Petre Tobă. Ioan Căbulea îi va lua locul lui Petre Tobă, la MAI.

Petre Toba (stiridecluj.ro)

Rotire la conducerea Poliţiei: Petre Tobă, în locul lui Liviu Popa (foto: stiridecluj.ro)

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a propus şi premierul Victor Ponta a fost de acord cu numirea la conducerea Poliţiei Române a chestorului Petre Tobă în locul lui Liviu Popa. De asemenea, chestorul Ioan Căbulea ar urma să fie numit şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI, în locul lui Petre Tobă. Liviu Popa va conduce Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor.

În data de 23 noiembrie 2010, Petre Tobă a fost schimbat din funcţia de şef al Poliţiei Române. El a fost înlocuit de şeful de atunci al Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI, Liviu Popa. Şi chestorul Dan Fătuloiu şi-a pierdut pierdut atunci funcţia de secretar de stat în MAI şi a fost înlocuit cu Ioan Dascălu, ataşat cu afaceri interne în Marea Britanie.

Ioan Cabulea

Chestorul Ioan Căbulea, numit şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI

În data de 24 martie 2011, prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, chestorul principal de poliţie Ioan Căbulea a fost numit în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba. Anterior, Ioan Căbulea a deţinut funcţia de adjunct al Şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul MAI.

În data de 20 martie 2012, chestorul de poliţie Ioan Dascălu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat şi şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi înlocuit cu chestorul principal de poliţie Petre Tobă. Acesta a ocupat temporar funcţia de secretar general adjunct al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Decizia a fost luată de prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu, la propunerea ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult