Rusii nu-i ridica imunitatea soferului care a comis accidentul | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Ruşii ne dau cu flit, încă un diplomat sfidează poliţia. Moscova nu vrea sa-i ridice imunitatea diplomatului care a comis accidentul (video)

Ruşii ne dau cu flit, încă un diplomat sfidează poliţia. Moscova nu vrea sa-i ridice imunitatea diplomatului care a comis accidentul (video)

scris de D.S.S.
2 afisari

Diplomatul rus implicat în accidentul auto care a avut loc duminică în Bucureşti urmează să părăsească teritoriul României în scurt timp, informează MAE, precizând că a făcut de urgenţă un demers pe lângă ambasadorul rus în care a subliniat că nu se justifică o plecare imediată a diplomatului.

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Malginov, i-a comunicat astăzi secretarului de stat al MAE, Bogdan Aurescu, că autorităţile de la Moscova „nu sunt în măsură” să accepte solicitarea României de a-i ridica imunitatea secretarului I al Ambasadei de la Bucureşti, care a lovit o tânără pe trecerea de pietoni. „Autorităţile ruse nu sunt în măsură să dea un răspuns pozitiv solicitării formulate de Ministerul Afacerilor Externe al României, a fost răspunsul ambasadorului rus.

La rândul său, secretarul de stat Bogdan Aurescu a reacţionat exprimând regretul puternic al autorităţilor române pentru faptul că partea rusă nu a acceptat solicitarea părţii române, mai ales având în vedere că renunţarea la imunitatea de jurisdicţie este o posibilitate prevăzută de Convenţia de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice din 18 aprilie 1961.

Aurescu a adresat solicitarea ca Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti şi diplomatul în cauză să coopereze pe deplin cu autorităţile competente pentru derularea în cele mai bune condiţii a procedurilor legale prevăzute de legislaţia română în vederea stabilirii circumstanţelor accidentului. Totodată, el a adresat solicitarea părţii române ca autorităţile judiciare ruse să adopte măsurile necesare pentru  judecarea diplomatului în cauză în cel mai scurt timp, în aplicarea prevederilor relevante ale Convenţiei de la Viena din1961, pe baza elementelor de probă existente şi a constatărilor organelor de anchetă române.

Miercuri, un nou incident cu un diplomat rus

Un diplomat ataşat al Ambasadei Rusiei a fost oprit, miercuri, în trafic în urma unei acţiuni a Poliţiei Rutiere Ilfov. Bărbatul a refuzat să sufle în fiolă. Poliţiştii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.  Bărbatul a fost oprit, miercuri, în trafic la Snagov de un echipaj al Poliţiei Rutiere Ilfov, în timpul unui filtru. Acesta a fost oprit de oamenii legii, i s-a cerut să se legitimeze şi să sufle în aparatul etilotest. El a refuzat să sufle în fiolă şi a prezentat un carnet de diplomat şi a spus că este sportiv şi în acelaşi timp angajat al Ambasadei Rusiei la Bucureşti.

4 comentarii

ein deutscher 24-10-2012 - 19:09

Jigodiile astea de rusi se cred tot pe vremea lui Stalin… Nemernicul asta trebuia linsat in strada, iar masina transformata nitel in „flacara democratiei”!

urbos 24-10-2012 - 20:01

Da, era ji dan.

BULA 24-10-2012 - 21:09

Americanii nu au facut la fel ?

Cercul 25-10-2012 - 19:44

Masina diplomatului a fost sabotata de Militie in asa fel incat sa aiba loc accidentul. Pe de alta parte trebuie vazut daca Romania are acelasi tupeu ca si Rusia cand e vorba de diplomatii sai. BULA te-ai dat de gol ca esti rusnac.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult