Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Șapte persoane au fost reținute de autorități în dosarul deșeurilor intrate ilegal în România

Șapte persoane au fost reținute de autorități în dosarul deșeurilor intrate ilegal în România

scris de D.P.
193 Afisari

Șapte persoane au fost reținute de autorități în dosarul deșeurilor intrate ilegal în România printr-o rețea infracțională formată din proprietari de depozite, transportatori și intermediari care acționau în vestul țării. Sunt peste 40 de persoane implicate în acest grup.

Cele șapte persoane reținute urmează să fie prezentate judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Polițistii și procurorii au mai confiscat 73.000 de euro, 66.000 de lei si 600 de franci elvețieni din casele suspecților.

De asemenea, au descoperit alte 48 de tone de deseuri ilegale depozitate în vestul țării.

Duminică au avut loc 44 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Arad, Bihor, Hunedoara, Alba, Sibiu, inclusiv la sediile şi punctele de lucru ale unor persoane juridice, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă în formă calificată, complicitate la contrabandă în formă calificată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Peste 40 de persoane  erau implicate în rețeaua care a făcut 60 de astfel de transporturi ilegale de deșeuri în ultimii doi ani. Printre acestea, un om de afaceri din Oradea, dus la audieri chiar de pe aeroport, la întoarcerea din vacanța în Turcia. În depozitul firmei sale de pe un câmp din județul Bihor au fost depozitate mii de tone de gunoi. Anchetatorii au supravegheat cu drone activitatea ilegală de acolo.

Rețeaua formată din proprietari de depozite, transportatori și intermediari a reușit să aducă în România 1500 de tone de deșeuri. Anchetatorii au descoperit că, în actele cu care treceau granița, gunoaiele erau trecute drept deșeuri reciclabile, singurele care pot fi importate din alte țări ale Uniunii Europene și revalorificate în România.

De fapt, în camioane erau încărcate, mai ales din Italia, gunoaie amestecate, care treceau granița mai ales noaptea și la sfârșit de săptămână, când în punctele de frontieră este puțin personal și nu este prezent niciun comisar de mediu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS