Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Şapte suspecţi, ridicaţi de DIICOT pentru exploatare sexuală şi trafic internaţional de persoane

Şapte suspecţi, ridicaţi de DIICOT pentru exploatare sexuală şi trafic internaţional de persoane

scris de L.M.
2 afisari

Şapte persoane din judeţul Argeş, suspectate de exploatare sexuală şi trafic internaţional de persoane, inclusiv de minore, au fost ridicate de poliţişti şi duse la audieri la sediul DIICOT Piteşti, fiind audiaţi şi alţi 27 de complici, martori, victime şi clienţi, informează Mediafax.

Argeşenii ar fi exploatat sexual peste 50 de tinere, printre care zece minore, obţinând profituri de 500.000 de euro, se arată într-un comunicat de presă de joi al Poliţiei Române.

Cercetările poliţiştilor de la crimă organizată au evidenţiat că suspecţii au racolat, cazat, exploatat sexual prin constrângere fizică şi psihică, între 2007 şi 2010, peste 50 de tinere, printre care zece minore, majoritatea din judeţele Argeş şi Dâmboviţa. Tinerele erau exploatate atât în ţară, cât şi în alte ţări din Europa, precum Spania sau Grecia.

Astfel, gruparea a obţinut câştiguri de peste 500.000 de euro, bani care au fost investiţi în cumpărarea de vile, apartamente, terenuri şi autoturisme de lux. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus sechestru asigurator pe bunurile respective.

Cei şapte au fost prinşi în urma a nouă descideri făcute miercuri, pe raza judeţului Argeş. Poliţiştii i-au condus la audieri pe E. V., de 35 de ani, din comuna Leordeni, judeţul Argeş, N. C., de 32 de ani, din comuna Priboieni, judeţul Argeş, E. N., de 60 de ani, din comuna Leordeni, judeţul Argeş, N. A., de 21 de ani, din oraşul Topoloveni, judeţul Argeş, N.V., de 21 de ani, din oraşul Topoloveni, N.I., de 22 de ani şi C. A., de 23 de ani, ambii din comuna Priboieni, judeţul Argeş, toţi membri ai grupării.

În urma percheziţiilor, au fost confiscate patru unităţi centrale, 23 de cartele SIM, 22 de telefoane mobile, 100 de suporţi optici, trei autoturisme, documente şi înscrisuri, paşapoarte, documente de identitate, formulare Western-Union.

Totodată, la declanşarea acţiunii, poliţiştii de la crimă organizată din Piteşti, cu sprijinul poliţiştilor de la Posturile de Poliţie arondate Poliţiei Oraş Topoloveni-Argeş, au pus în aplicare 27 de mandate de aducere pentru alte persoane ce au legătură cu acest dosar, complici, martori, părţi vătămate şi „clienţi”.

Membrii grupării au fost duşi la sediul DIICOT Piteşti pentru audieri, urmând ca procurorii să facă propuneri corespunzătoare Tribunalului Argeş, pentru constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane majore şi minore.

Cercetările continuă pentru identificarea altor posibile victime ale reţelei şi pentru documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult