Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE: Patriciu a promis ca la WC la Adevarul nu se va mai intra cu cardul

UPDATE: Patriciu a promis ca la WC la Adevarul nu se va mai intra cu cardul

scris de Ziua Veche
21 afisari

 

 

UPDATE 18.28: Dinu Patriciu i-a bagat in sedinta, de la ora 17:00, pe angajatii Adevarul. Detalii din sedinta transmisa live pe Twitter, pe contul lui Emilian Isaila : „Dinu Patriciu a promis ca la wc-uri nu se va mai intra cu cardul” , „Dinu Patriciu a spus in fata angajatilor ca Rosca Stanescu nu va lucra pentru Adevarul Holding si nu va conduce redactia Adevarul”, „Peter Imre a spus ca nu va concedia pe nimeni”, „Adrian Halpert este noul director editorial” , „Dinu Patriciu a spus ca nu va inchide nicio editie din Adevarul de Seara”.
 

Cititi aici scrisoarea lui Razvan Corneteanu catre angajatii de la Adevarul.

 

UPDATE 18.02: Dinu Patriciu se pune presedinte la Adevarul

Adevarul Holding anunta intr-un comunicat noua conducere a grupului, dupa evenimentele agitate de aseara, scrie paginademedia.ro:

Dinu Patriciu – presedinte

Peter Imre – director general

Andrei Stefan (fiul vitreg al lui Patriciu) – director general adjunct

Cititi mai jos comunicatul Adevarul Holding:

„BUCURESTI, 1 APRILIE 2010 – In cursul zilei de ieri, domnul Razvan Corneteanu si-a anuntat decizia de a-si continua cariera in afara Trustului Adevarul, din motive personale. Razvan Corneteanu a avut un rol important in dezvoltarea Trustului Adevarul din 2006, cand a venit la conducerea acestuia.

„Razvan paraseste Trustul cu multumirile noastre, dorindu-i o cariera de succes si ganduri alese pentru el si familia lui”, a declarat Dinu Patriciu, Presedintele Trustului Adevarul.

Incepand de astazi, Adevarul Holding are o noua conducere. Astfel, conducerea trustului este asigurata de Dinu Patriciu – Presedinte, Peter Imre – Director General, Andrei Stefan – Director General Adjunct.

„Adevarul Holding s-a dezvoltat pe baza valorilor democratiei, libertatii si informarii obiective a cititorilor, fara a fi implicat politic. In acest spirit isi va continua activitatea si in viitor”, a mai declarat Dinu Patriciu.

Adevarul este un cotidian central de traditie infiintat in 1888 de catre cunoscutul ziarist Alexandru Beldiman. Dinu Patriciu a cumparat publicatia in anul 2006, cand a si infiintat Trustul Adevarul care editeaza publicatiile Adevarul si Adevarul de Seara, Forbes, Foreign Policy Romania, Historia, Dilema veche, Dilemateca, familia cotidianului Click (Click, Click pentru femei, Click Pofta Buna!, Click Sanatate), cotidianul Blik in Ucraina si revista Ok! in Romania.

Peter Imre si-a inceput cariera in 1985 la Hertz Rent-A-Car Budapesta. In perioada 1988 – 1993 a fost consultant de marketing pentru Phillip Morris, iar in perioada 1993 – 1998 a detinut diverse functii de conducere in cadrul Kraft Jacobs Suchard Austria si Romania, inclusiv cea de Director General Interimar al Kraft Jacobs Suchard. In 1998 a devenit Director Corporate Affairs Phillip Morris pentru Romania si Bulgaria, functie pe care a detinut-o pana in 2009. Din anul 2000, Peter Imre a fost membru al Clubului Roman de Presa, iar in perioada 2002-2003 a fost membru al Consiliului Director al Camerei de Comert Americane si Vicepresedinte al Asociatiei pentru Promovarea Tinerilor.

Andrei Stefan a absolvit Dreptul in Romania si are un MBA obtinut la Universitatea Rice din Houston, SUA, a condus Divizia de distributie si retail a companiei Dyneff din Franta (membra a Grupului Rompetrol) si apoi Casa de brokeraj Fairwind Securities.”

 

Efectul Kamikaze: Scandal cu demisii la varful Adevarul Holding

Directorul general Razvan Corneteanu, directorul executiv Hadrian Mateescu si redactorii-sefi Grigore Cartianu si Laurentiu Ciocazanu, alaturi de alte zece persoane din Adevarul Holding, au demisionat din trust, au declarat, pentru Mediafax, surse din Adevarul.

„Si-au dat demisia managerii, directorii de publicitate, Ovidiu Nahoi”, au precizat sursele. Potrivit acelorasi surse, Dinu Patriciu i-ar fi reprosat lui Razvan Corneteanu ca in comunicatul de presa remis marti de Adevarul Holding, privind decizia Acces Press de a scoate revista Kamikaze de la comercializare, a aparut numele lui Sorin Rosca Stanescu, „prietenul sau” (al lui Patriciu, n.r.), „desi nu e nici primul, nici ultimul comunicat dat de Adevarul Holding la care sa aiba ceva de comentat Dinu Patriciu”. De asemenea, sursele au precizat ca, in timpul sedintei, in birou au intrat Dinu Patriciu, Peter Imre, Andrei stefan, fiul vitreg al lui Patriciu, si un avocat, discutia fiind intrerupta „intr-un stil de forta”.

„S-a produs totul pe un fond neasteptat, tensionat, urat. Dinu Patriciu a venit hotarat sa il suspende pe Corneteanu. A spus ca e multumit de rezultatele companiei, ca aceasta se dezvolta si are nevoie de o noua conducere. Decizia a fost socanta si pentru ca nu a fost discutata, ci a aparut pe bloguri si prin presa”, au mai precizat sursele. Potrivit surselor, Dinu Patriciu urmeaza sa fie prezent in redactia Adevarul pentru o sedinta, joi, in jurul orei 11.00, in care va anunta ca el este presedintele holdingului, iar Peter Imre este director general interimar.

Scandalul de la Adevarul pe bloguri

Noapte agitata la Adevarul Holding – scandal, amenintari cu bataia si demisii. Pe bloguri au aparut primele stiri si filmul evenimetelor cei are ca protagonisti pe Dinu Patriciu, Razvan Corneteanu, Grigore Cartianu, Laurentiu Ciocazanu, Peter Imre, Andrei Stefan si Claudiu Constantinescu.

reportervirtual.ro anunta la ora 02:43 ca „Razvan Corneteanu a plecat de la Adevarul Holding. Cu scandal si nu singur”.

Pe paginademedia.ro scria la ora 03:37 despre situatia aprinsa de la Adevarul ” Razvan Corneteanu nu mai vine de azi la Adevarul Holding. Alti 10 oameni pleaca! Filmul incredibil al unei sedinte furtunoase”.

Azi noapte, la ora 2.00, Razvan Corneteanu a iesit pentru ultima data din biroul de director general al Adevarul Holding. Dupa o sedinta furtunoasa, de cinci ore, cu momente de tensiune ajunse la maxim, Corneteanu si-a dat demisia. De astazi, nu mai vine la birou. Dinu Patriciu preia interimar functia de presedinte. Alti aproximativ 10-15 oameni si-au depus demisiile, dupa o sedinta in care Peter Imre a fost la un pas sa sara la Razvan Corneteanu, iar fiul vitreg al lui Dinu Patriciu l-a invitat afara, ca pentru o confruntare directa, pe managerul de la Adevarul Holding. Paginademedia.ro va prezinta filmul incredibil al unei sedinte furtunoase, in urma carora si-au depus demisiile, printre altii, Grigore Cartianu, redactor sef al ziarului Adevarul si Laurentiu Ciocazanu, director editorial Adevarul. O sedinta uluitoare pentru cei care au luat parte la ea.

Filmul evenimentelor

Razvan Corneteanu merge, miercuri seara, la Dinu Patriciu in birou, pentru o discutie legata de bugete. Proprietarul Adevarul Holding ii reproseaza lui Razvan Corneteanu mentionarea lui Sorin Rosca Stanescu (finul lui Patriciu) in comunicatul de presa prin care Adevarul Holding acuza interzicerea in tarabele Acces Press a publicatiei Kamikaze. Discutia s-a aprins. “Ori te suspend, ori iti dai demisia“, i-ar fi spus Patriciu lui Corneteanu.

Dupa o discutie cu Dinu Patriciu, revenit in biroul lui, Corneteanu convoaca la o sedinta 15 oameni din managementul companiei, de la editorial la vanzari.  Cei mai multi dintre ei isi vor anunta demisiile dupa cateva ore.

Corneteanu incepe sedinta. Este putin trecut de ora 19.00. Dupa nici 10 minute, in birou intra Dinu Patriciu, insotit de fiul lui vitreg, Andrei Stefan, de Peter Imre, de Claudiu Constantinescu, de asistenta lui si de consilierul juridic.

“Ce este cu ei?”, ar fi intrebat Corneteanu.

Patriciu: Sunt invitatii mei.

Corneteanu: in ce calitate?

Patriciu: E viitorul management de la Adevarul.

Discutia se aprinde si urmeaza un sir de reprosuri, atat din partea lui Razvan Corneteanu si a echipei de la Adevarul catre Dinu Patriciu, cat si invers. Dinu Patriciu reaminteste de Sorin Rosca Stanescu. Spiritele se incing.

Razvan Corneteanu contesta calitatile de manager de presa ale lui Peter Imre. “E un nume legat mai mult de scandaluri”, s-ar fi spus in sedinta. “Peter Imre nu stie ce este presa”. Din sala: “Ce incredere sa avem intr-un om care intra imbracat in jacuzzi la emisiunea lui Mandruta“.

Iesi afara din biroul meu. Nu ai ce cauta aici”, s-a auzit la un moment dat din birou vocea lui Corneteanu. Era pentru Peter Imre. Imre, enervat, s-a apropiat la o palma de Corneteanu. Interventia celorlalti a oprit insa startul unei dispute fizice.

Dinu Patriciu incearca sa explice situatia: grupul s-a dezvoltat, a crescut si a ajuns la un nivel la care este nevoie de un alt sistem de conducere. “De ce, daca totul merge bine?”, s-a intrebat. “Asa trebuie”.

In discutie apar cifre: 8 milioane de euro ar fi profitul Adevarul Holding numai din carti anul trecut. Anul acesta se preconizeaza 16 milioane de euro.

Hai afara cu mine” ar fi spus, barbateste, la un moment dat, fiul vitreg al lui Dinu Patriciu, Andrei Stefan, catre Razvan Corneteanu.

“Pentru Razvan Corneteanu am venit la Adevarul Holding”, au spus participantii la sedinta. “Ne era bine atunci la Ringier”. O parte din ei au demisionat si urmare a sedintei.

Printre demisionari (parte dintre acestia nu au fost la sedinta):

Grigore Cartianu – redactor sef Adevarul

Laurentiu Ciocazanu – director editorial Adevarul

Hadrian Mateescu – director executiv Adevarul Holding

Nicoleta Anton – director financiar

Dana Turlac – director publicitate

Adrian Dinu – director publicitate

Ioana Voicu – director divizia carte

Adriana Vlasceanu – asistent general manager

Robert Shorr si Augustin Popa – directorii operatiunilor din Ucraina

Razvan Corneteanu propune ca a doua zi (astazi) sa vina ca sa anunte echipa Adevarul Holding despre plecarea sa. Dinu Patriciu nu este de acord.

Intrebare din randul participantilor la sedinta: “Acum trei ani, spuneati ca Razvan Corneteanu este cel mai bun manager de presa, acum aduceti un vanzator de tigari. De ce?” Patriciu: “si acum sunt de aceeasi parere, doar i-am oferit lui Razvan Corneteanu o formula”.

Lui Dinu Patriciu i se reproseaza ca a incercat sa intervina in editorial, cu un text. “Ce o sa ajunga trustul de presa?”

Dinu Patriciu spune ca noul director general este Peter Imre. Ulterior, spune ca el insusi va conduce interimar operatiunile Adevarul Holding, in calitate de presedinte. Dupa cinci ore aprinse, dupa miezul noptii, sedinta se termina. Razvan Corneteanu isi da demisia.

Reactii dupa scandal

„Nu am incredere in ce ar putea sa devina ziarul (ziarul Adevarul, n.r.)in batalia politica”, a declarat, joi, fostul redactor-sef de la Adevarul, Grigore Cartianu, pentru hotnews.ro.

„Mai concret, ma tem ca ziarul va fi folosit in viitor in gherila politica, ceea ce in ultimii doi ani, de cand sunt aici, nu s-a intamplat. Iar Corneteanu era garantul acestei atitudini si era omul care imi asigura mie linistea sa fac ziarul asa cum cred de cuviinta. Era garantul independentei editoriale, iar un redactor-sef are nevoie de un asemenea garant in fata patronatului, mai ales cand patronul este implicat politic. In acest moment nu vad un alt garant”, a precizat Cartianu.

Un alt demisionar, directorul editorial, Laurentiu Ciocazanu a declarat ca „Nu-i stiu pe cei care vin. Stiu ca Razvan Corneteanu a fost cel care a oprit multe presiuni ale lui Dinu Patriciu in zona editoriala. Noi insine (Laurentiu Ciocazanu si Ovidiu Nahoi – n.r.) am avut parte de asemenea „influente si sugestii” pe materiale de presa. Si siu ca l-a deranjat pe Dinu Patriciu comunicatul nostru legat de Acces Press, in care era mentionat Sorin Rosca Stanescu”.

Sorin Rosca Stanescu noul redactor-sef la Adevarul?

ziuaveche.ro a aflat, pe surse, ca noul redactor-sef al ziarului Adevarul va fi Sorin Rosca Stanescu. Acesta a precizat insa pentru ziuaveche.ro ca nu este implicat sub nici o forma in ceea ce se intampla la Adevarul. Mai multe detalii aici.

0 comentariu

GORE 19-11-2010 - 07:10

Conferinta este ilegala fiind organizata de oameni certati cu legea.este facuta in scop electoral iar la lucrari participa decat cei care fac parte din grupul de interese care a pus stapanire pe institutia medierii

SalY 19-11-2010 - 07:15

Cei din Consiliul de mediere isi bat joc de mediatori.Nu promoveaza interesele medierii si ale mediatorilor, Au transformat medierea in afacere proprie

Toti sunt niste haimanale puse pe capatuiala

militian 19-11-2010 - 21:24

Da,votati in locul lor militieni agramati,fara scrupule si parsivi pe deasupra,care nu sunt in stare sa tina pixul in mana confundandu-l cu bastonul.Lasati vrajeala,cand apareti in fata mediatorilor toti va ocolesc militienilor!Nu mai folositi manipularea pentru ca nu o intelegeti, ati dorit sa fiti celebri sunteti dar pentru prostia voastra!Cine se asociaza cu tatu,e la fel ca el!

militian 19-11-2010 - 21:26

Lasitatea e folosita sub anonimat,prostia e mare iar inteligenta e limitata.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult